Wednesday, 12 June, 2024

3 sfaturi pentru a alege corect veioza de birou


Biroul se numără printre cele mai importante zone din locuință, alături de baie și dormitor. Este locul în care te retragi pentru a derula în liniște activitățile de la muncă sau școală. Tocmai de aceea, modalitățile de amenajare ar trebui derulate în consecință. Pe lângă alegerea cu atenție a obiectelor de mobilier sau culorilor pentru pereți nu ar trebui să scapi din vedere un element esențial – lumina.

Dacă ai ales o casă cu mansardă și ești adeptul ferestrelor mari cu siguranță vei avea parte din plin de lumina naturală. Îți vei putea derula cu ușurință toate activitățile și nici nu vei resimți atât de tare oboseala de la finalul zilei. Totuși, vei avea nevoie și de o sursă de iluminare intensă, care să-ți fie de folos și pe timp de noapte. O veioză devine cea mai indicată alternativă în asemenea situații.

Acum, dacă vrei să te asiguri că obiectul îți îndeplinește întocmai nevoile iată cinci sfaturi care te vor ajuta să achiziționezi veioza potrivită:

  1. Optează pentru opțiunile multifuncționale – Veiozele care prezintă funcția de reglare a intensității se numără printre cele mai apreciate variante. Poți seta lumina așadar în funcție de complexitatea activității derulate. E important ca obiectul să dispună de lumină caldă, ambientală, cât și de una rece. De asemenea, orientează-te către dispozitivele suficient de flexibile pentru a fi mutate cu ușurință dintr-o parte într-alta a biroului.

 

  1. Ia în calcul elementele de design – Pe lângă rolul practic pe care îl prezintă, veioză are și o contribuție estetică. Este până la urmă un element decorativ. Tocmai de aceea ar trebui să optezi pentru variantele care se potrivesc întocmai personalității tale și stilului de amenajare abordat în birou. Dacă apreciezi simplitatea și ai optat pentru un stil minimalist, cu accente moderne poți achiziționa o veioză cu finisaje mate și funcții moderne. În schimb, dacă ești o fire romantică, boemă și-ți plac decorațiunile în stil vintage optează pentru o alternativă clasică.

 

  1. Analizează specificațiile biroului – Dacă vei achiziționa un proiect casă de mari dimensiuni cu siguranță vei avea suficient spațiu pentru amenajarea biroului. Însă, în cazul în care locuința ta dispune de încăperi compacte va trebui să gândești cu atenție integrarea veiozei, dar și celorlalte obiecte. Optează pentru rafturi multifuncționale și încearcă să păstrezi mereu curățenia pe birou. Aruncă obiectele care nu fac altecva decât să încarce vizual. Lasă pe blat doar veioza, instrumentele de scris, laptopul și agenda de lucru. În cazul în care vrei să adaugi o pată de culoare întregului design poți opta pentru o vază cu flori sau o sculptură inedită. Nu uita de lumânările parfumate. Te vor ajuta să te bucuri din plin de momente de relaxare.

 

laptop with books and table lamp on work desk under clock hanging on white wall

Sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să achiziționezi veioza potrivită pentru biroul tău. Pe lângă funcțiile moderne de reglare și control, ar trebui să iei în calcul de asemenea și elementele de design.

Adaptează fiecare alegere în funcție de stilul de amenajare abordat și optează pentru calitate superioară, indiferent de situație!