Wednesday, 19 June, 2024

4 caracteristici ale unei placi compactoare care iti pot usura munca


Atunci cand cumperi un echipament sau utilaj pentru tine sau echipa ta, trebuie sa verifici cu atentie caracteristicile acestuia. Unii producatori integreaza functii relativ simple, usor de trecut cu vederea, dar care pot avea un impact semnificativ asupra eficientei si sigurantei la locul de munca, printre altele.

Acest lucru se aplica si in cazul unei placi compactoare. Aceasta poate prezenta anumite caracteristici, precum cele 4 de mai jos, care vor face din utilizarea echipamentului o adevarata placere.

Ghidon modern, pliabil

Unele placi prezinta ghidoane pliabile. Acestea ajuta la reducerea dimensiunilor echipamentului si deci fac depozitarea acestuia mult mai usoara. Dar asta nu este tot. Ghidonul poate fi echipat si cu burete din spuma de inalta calitate pentru a asigura confortul in timpul utilizarii, dar si siguranta prin posibilitatea de prindere ferma.

Astfel, aceste placi compactoare nu trebuie sa fie de ultima ora doar la nivelul corpului principal al utilajului. Ghidonul trebuie sa fie si acesta tratat corespunzator de catre producator.

Kit de roti pliabile

O astfel de placa poate cantari si peste 100 de kilograme. Astfel, transportul acesteia poate deveni un chin daca nu ai disponibile utilajele necesare. Totusii, unii producatori s-au gandit si la afacerile mici care poate nu dispun de mai multe utilaje aditionale.

Astfel, acestia au adaugat produselor lor si kituri de roti pliabile care transforma o simpla masina de canelat intr-un utilaj pe 4 roti. Acestea sunt concepute pentru traversarea distantelor scurte si elimina complet nevoia de tractare, impingere sau ridicare a unei placi compactoare.

Filtru de aer usor accesibil

De regula, o placa compactoare va fi utilizata intr-un mediu cu foarte mult praf si reziduuri. Astfel, filtrul de aer cu siguranta se va incarca pe parcursul sarcinii de indeplinit. Tocmai de aceea, unele placi prezinta filtre foarte usor accesibile.

Unele sunt securizate doar prin intermediul unui grilaj echipat cu o piulita fluture. Asadar, filtrul de aer al unei asemenea placi compactoare poate fi curatat manual, fara a avea nevoie de alte unelte.

Furtun flexibil pentru drenaj

Uleiul de motor este o problema, mai ales in timpul reviziilor. Acesta, datorita modului in care o placa compactoare este conceputa, se va scurge peste utilaj – rezultatul este un aspect neplacut dar si posibilitatea aparitiei anumitor daune.

Drept urmare, majoritatea placilor disponibile prezinta un furtun flexibil pentru drenajul uleiului de motor. Acesta poate fi miscat si tintit la o distanta sigura de placa compactoare, evitandu-se astfel murdaria si petele neplacute, printre altele.

Un astfel de furtun ar putea fi instalat asupra unei placi compactoare si dupa achizitionarea acesteia, dar este recomandat ca acesta sa fie prezent din fabrica, garantandu-i se astfel rezistenta si eficienta.

Vrei sa cumperi o placa compactoare cu aceste caracteristici?

Daca raspunsul este da, atunci viziteaza chiar acum magazinul online ProENERG! Acesta are la dispozitie pentru tine o gama larga de compactoare echipate cu diferite functii si caracteristici, in functie de sarcinile pe care le ai de indeplinit.

Contacteaza acum echipa ProENERG daca vrei sa afli mai multe despre produsele listate – sau verifica sectiunea de detalii si informatii aferenta fiecarui produs pentru a vedea care sunt caracteristicile speciale ale acestuia.