Wednesday, 19 June, 2024

5 activități de iarnă pe care să le faci cu familia


Iarna, cel mai rece anotimp, te privează de petrecerea unui timp îndelungat în exterior, astfel că deseori ești pus în postura de a găsi noi activități pe care să le faci cu familia în timpul liber. Pentru a putea alege acele activități de care să se bucure toți membrii familiei, este recomandat să țineți cont de interesele voastre comune și să alegeți doar activitățile care sunt pe placul tuturor, astfel încât toți membrii să fie implicați.

Pentru că iarna nu sunt multe posibilități de petrecere a timpului liber în exterior, îți prezentăm câteva idei de activități pe care să le faci împreună cu cei dragi în anotimpul friguros:

 

  1. Organizați seri de lectură

Lectura este una dintre cele mai puțin costisitoare activități pe care o poți practica în serile friguroase de iarnă, alături de întreaga familie. Pe site-ul librăriei Libmag găsești cărți de beletristică potrivite pentru adulți, dar și o vastă ofertă de cărți pentru copii, la prețuri prietenoase cu bugetul familiei, așadar, vă puteți bucura împreună de lecturi fascinante, în fiecare seară. În cazul în care cei mici nu au deprins încă obiceiul lecturii, le poți citi chiar tu poveștile lor preferate. De asemenea, cei mici pot colora în timpul în care te bucuri de cartea preferată. Îți recomandăm, totuși, să le citești celor mici și seara, înainte de culcare, pentru că acest lucru contribuie la dezvoltarea pasiunii celor mici pentru lectură.

 

  1. Vizionați filme adaptate după cărți

De-a lungul timpului, unele dintre cele mai apreciate opere literare s-au bucurat de adaptări cinematografice, ce au înregistrat un real succes, ca și cărțile care au stat la baza lor. În serile în care vrei să te relaxezi alături de partener, îți recomandăm să vizionezi filmele inspirate din literatura universală, după ce în prealabil ai citit și operele respective. Este important să citești mai întâi opera care a stat la baza filmului, întrucât în interiorul cărții vei găsi detalii importante, ce îți vor oferi o perspectivă mai amplă asupra poveștii. Poți viziona cu cei mici filmele adaptate după cele mai faimoase povești pentru copii, pe care aceștia au avut șansa să le descopere și prin lectură. În funcție de vârsta copilului, ai la dispoziție o varietate de filme adaptate după cărți, cum ar fi, de exemplu, seria Harry Potter, ideală pentru copiii mai mari sau pentru adolescenți.

 

  1. Vizitați librăria preferată

În zilele mai blânde de iarnă, poți pregăti o ieșire în oraș, în care să vizitați locurile preferate, cum ar fi: un parc, un muzeu, un magazin de jucării etc. Poți profita de această ieșire în oraș și pentru a vizita o librărie din centrul Bucureștiului, Libmag, pentru a-ți completa colecția de cărți, atât pentru părinți, cât și pentru pitici. O vizită la librărie le oferă celor mici șansa să își aleagă titlurile preferate, să descopere noutățile de pe rafturi, dar și să exploreze noi modalități de a petrece timpul cu părinții.

 

  1. Jucați jocuri de societate

Jocurile de societate sunt tot mai apreciate ca activitate de petrecere a timpului liber în familie, mai ales atunci când vremea rece este nepotrivită pentru alte activități exterioare. În funcție de preferințele fiecărui membru al familie, dar și de vârstele copiilor, alegeți acele jocuri care să poată fi jucate și de către cei mici. În specificațiile fiecărui joc de societate este menționată vârsta de la care poate fi jucat, dar și alte informații precum: gradul de dificultate, numărul maxim și minim de jucători etc. Pentru ca cei mici să beneficieze de pe urma unui joc de societate, ai în vedere să optezi pentru jocuri educative, care să îi ajute pe aceștia să deprindă, fie informații de cultură generală, fie operații matematice ori structuri gramaticale. Pe site-urile de specialitate găsești jocuri de societate potrivite copiilor de orice vârstă, din numeroase domenii de interes.

 

  1. Gătiți împreună

Transformă pregătirea preparatelor ce vor fi servite la masă într-o activitate distractivă, în care să-i implici pe toți membrii familiei. Pentru aceasta, cel mai ușor este ca fiecare să-și aleaga o activitate, în funcție de preparatul pe care îl veți găti. De obicei, pentru copii este o încântare să fie implicați în activitățile de gătit, în special când este vorba despre desert, astfel că poți opta pentru pregătirea unui desert rapid, cum ar fi fursecurile. Totuși, îți recomandăm să nu îi lași pe copii nesupravegheați în bucătărie, oricât de simplă ar fi pregătirea unui preparat.

Când vă implicați în activități care vă fac plăcere, este mai ușor să depăsiți zilele mai friguroase ale iernii și să vă destindeți. Oferă-le celor dragi atenția și aprecierea ta implicându-i în activitățile recomandate în acest articol.