Friday, 25 November, 2022

5 idei de decoratiuni pentru pereti cu stikere decorative


Vopsea, tapet, tablouri, frize, rame, accesorii DIY sau autocolante: decorarea peretilor nu este de neglijat si nu ducem lipsa de idei pentru a aranja mai bine peretii! Iata toate sfaturile noastre de decorare pentru a va inspira, pentru a va reinvia peretii sau chiar pentru a-i camufla.

Un perete gol, supraincarcat sau prost decorat va poate transforma rapid designul interior intr-un cosmar. In camera de zi, dormitor, bucatarie sau sufragerie, nu ratati decorarea peretilor si imbracati peretii in functie de gusturile personale. Ce vopsea ar trebui sa alegeti pentru a da culoare peretilor? Cum sa agatati si sa aranjati ramele foto? Ce autocolante ar trebui sa alegeti pentru o decorare de perete la moda? Aflati toate sfaturile noastre pentru a face o schimbare de look pentru pereti in cel mai scurt timp!

Decoreaza cu diferite feluri de stikere

In cazul autocolantelor de perete decupate, alegerea unui finisaj mat este esentiala pentru a obtine un decor frumos si elegant. Pe de alta parte, un finisaj lucios poate da impresia unei calitati slabe sau a unui produs brut. Gama de stickere decorative este atat de vasta incat veti gasi cu siguranta tot ce aveti nevoie.

E simplu sa puneti stikere pe pereti

De asemenea, instalarea lor este foarte simpla si nu necesita o indemanare deosebita, cu exceptia unui minim de delicatete.  De exemplu, exista autocolante imprimate pentru decorarea bucatariei sau a baii cu imitatii de gresie sau materiale de imitatie, dar si decoratiuni pentru camerele copiilor etc. Lista este atat de lunga incat este imposibil sa mai dau si alte exemple. Calitatea imprimarii si a finisarii joaca un rol important in realizarea unui decor frumos.

Imprimarea slaba si alegerea gresita a finisajului pot produce rezultate foarte dezamagitoare. Prin urmare, este important sa alegeti un producator serios de autocolante care ofera diferite finisaje, cum ar fi imprimarea simpla, cu laminare de protectie lucioasa sau mata. Este mai bine sa alegeti un finisaj simplu pentru decorarea dormitorului unui copil si o laminare pentru o bucatarie pentru a proteja autocolantul in timp.  In orice caz, alegerea unuia sau altuia va depinde de ceea ce doriti sa faceti cu precizie si de rezultatul pe care il asteptati.

Este posibil sa decorezi fiecare camera din casa. Camera de zi, bucataria, dormitorul, baia, holul, scarile si chiar si toaleta ta. Sute de modele sunt disponibile de la producatori pentru fiecare camera. Iata cateva exemple de decoratiuni cu autocolante de perete.

Cum se aplica corect stickerele pe perete

Foarte simplu! Atunci cand cumparati autocolante de perete, acestea va sunt livrate gata de aplicare si sunt formate din trei straturi: hartia suport, cunoscuta si sub numele de liner, autocolantul autoadeziv si, in final, o pelicula transparenta. Acest ultim strat este cel care va va permite sa desprindeti autocolantul de pe suportul sau si sa-l lipiti pe perete. Odata aplicat pe zona care urmeaza sa fie decorata, tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati folia de transfer si sa o aruncati la cosul de gunoi, lasand doar autocolantul pe perete. Deci aplicaerea lor e extrem de facila pentru oricine.