Friday, 22 September, 2023

5 moduri în care este folosit bambusul


Uimitor, ecologic, cu un impact economic și social semnificativ, ușor de întreținut și cu o utilizare larg răspândită, bambusul a devenit un material din ce în ce mai cunoscut și utilizat în numeroase domenii, mai ales în amenajări interioare sau chiar exterioare. Bambusul nu are doar caracteristici uimitoare, ci și reușește să completeze în mod armonios o încăpere, dacă este utilizat în amenajări, ci și prezintă o serie de detalii impresionante.

Fiind o plantă care crește extrem de repede, exploatarea bambusului se poate face mult mai rapid, ajutând astfel, la protejarea esențelor de lemn care sunt des utilizate pentru a produce elemente impresionante pentru locuințe și nu numai.

 

Producție de mobilier

 

Că materie prima, bambusul este utilizat în special pentru producția de mobilier iar în ultima vreme, se pot întâlni chiar și componente de calculatoare din lemn de bambus. Un hectar de bambus poate să furnizeze 10 tone de lemn gata finisat care se poate utiliza pentru producția de mobilier care să completeze în mod armonios orice locuința.

 

Textile

 

O altă utilizare a acestui material versatil este în industria textilă în producerea de diverse tipuri de piese vestimentare. Fibrele de bambus în combinație cu alte materiale precum bumbacul. De asemenea, din fibră de bambus se mai produc și produsele de dormit premium. Alte utilizări că material textil sunt prosoapele, lenjeriile de pat dar și multe altele.

 

Parchet din bambus

 

Parchetul din bambus este un alt mod de valorificare a acestui material inovator și versatil, arată site-ul Decolandia.ro.Un astfel de parchet reprezintă o alternativă excelență pentru parchetul din lemn masiv deoarece oferă aceleași avantaje estetice precum acesta din urmă. În cazul în care suprafață parchetului din bambus este deteriorată sau zgâriată, acesta se poate rașcheta în același mod precum cel din lemn masiv. Alte materiale lemnoase nu se pot recăpăta integral însă, bambusul reușește să facă abstracție de acest lucru și să își recapete aspectul.

 

Construcția de locuințe durabile

 

În special în domeniul construcțiilor durabile, bambusul este un material cu o utilizare larg răspândită deoarece este convenabil și economic. Bambusul are o structura fizică ce le oferă o rezistență ridicată în raport cu greutatea lor. Bambusul este un material în tendințe pe piață construcțiilor sustenabile deoarece impactul asupra mediului înconjurător este redus semnificativ și locuințele construite astfel reușesc să se păstreze în condiții foarte bune pentru zeci de ani fără a necesită intervenții suplimentare.

 

Preparate culinare

 

În special mugurii de bambus sunt foarte populari mai ales în industria culinară asiatică. Bucătării din țările asiatice prepară cu mugurii de bambus o mulțime de rețete printre care bambus cu ciuperci sau diverse preparate cu carne de pui. De asemenea, țările asiatice dețin aceeași titulatura de cel mai mare producător de bambus din lume.

Așadar, bambusul este un dar oferit de natură, universal valabil, ușor regenerabil și deja îndrăgit. Mai rămâne doar că societatea să îl respecte și să îi folosească toate calitățile pentru beneficii maxime care nu vor întârzia să apară. Iar dacă alegi pentru casă ta un parchet din bambus sau o lenjerie de pat realizată din fibrele acestui material, atunci vei reuși să te convingi instantaneu de calitățile extraordinare pe care le posedă.