Wednesday, 12 June, 2024

5 motive pentru a folosi un dezinfectant maini


Spălatul mâinilor ar trebui probabil să fie o obișnuință pentru mulți dintre noi. Când folosești un gel dezinfectant de mâini, înlături murdăria și microbii și ești sigur că ai mâinile curate. In Romania exista producatori ce oferă un dezinfectant maini eficace contra bacteriilor și virușilor.

De fiecare dată când avem mâinile murdare trebuie să ne spălăm pe mâini. Perioada de pandemie pe care o traversăm a demonstrat din păcate că e absolut necesar să ne protejăm sănătatea. Mâinile trebuie spălate și dezinfectate cât mai des. În orice situație, o igienă perfectă a mâinilor ne ajută să evităm viruși periculoși, bacterii care generează boli, ciuperci și microorganisme care ne afectează organismul. Nu doar gripa sau noul virus trebuie să ne îngrijoreze. E bine să fim mereu conștienți de importanța igienei și a spălatului pe mâini.

Dezinfectarea mâinilor în clinici sau a spitale este necesară pentru a preveni răspândirea bolilor. În ultimii ani, cei care lucrează în sistemul sanitar au înțeles eficiența unui gel dezinfectant pentru mâini. Gelul este din ce în ce mai des întâlnit în instituțiile medicale, în unități de învățământ, în spații de producție, magazine, birouri, și desigur la noi acasă.

Iată cinci motive pentru care este bine să utilizăm gel dezinfectant :

  1. Curată și dezinfectează

Știm că apă și săpunul curăță mâinile și îndepărtează microbii. Gelul dezinfectant a fost creat din ingredient special destinate unei igiene perfecte a mâinilor. Dacă ai produsul potrivit, poți fi sigur că mâinile sunt curate. Chiar dacă de obicei te speli pe mâini, un gel dezinfectant are efect biocid mai puternic și înlătura microbii și bacteriile. Compoziția gelului e alcătuită din alcool, isopropanol, apă, propilene glicol, carbomer, extract de Aloe Vera sau alte si o gama variata de arome si parfumuri.

  1. Nu ai nevoie de apă și săpun

De cele mai multe ori, când ești în afară casei, pe drum, nu ai acces la apă și săpun. In piata se gasesc si geluri dezinfectante ce nu necesită clătire, se aplică direct pe piele și nu mai ai nevoie de apă. Este simplu de folosit oriunde te afli. Aplici o cantitate de 3ml pe mâini, freci bine și gelul pătrunde în piele ușor, se absoarbe și ai mâinile igienizate și curate.

  1. Preț avantajos

Pentru a acoperi nevoia fiecarei persoane sau institutii, producatorii comercializeaza dezinfectanti pentru maini în diferite cantități. Găsești recipiente mici pentru deplasări, de purtat în poșetă sau geantă. Pentru cantități mari și un avantaj economic, la sticle de 1l. Prețul este avantajos și poți cumpăra exact cantitatea dorită.

  1. Nu usucă și nu deteriorează pielea.

Anumite persoane susțin că nu folosesc gel antibacterian deoarece le usucă pielea.. Formulă cu uscarea rapidă nu lasă mâinile lipicioase, le catifelează datorită glicerinei și extractului de Aloe Vera. Substanțele calmante și emoliente sunt esențiale pentru că dezinfectantul să nu iți afecteze sănătatea mâinilor.

  1. Cumperi online fără să te mai deplasezi

Gama completa de dezinfectant maini este comercializata online, îl comanzi plasând pe site cantitatea dorită și îl primești oriunde ai nevoie ( acasă, la birou, etc.). Nu mai e nevoie să te deplasezi la farmacie sau la magazine pentru a cumpăra un gel dezinfectant.