Saturday, 02 March, 2024

5 sfaturi pentru a cumpăra o mașină second hand


mașini second hand

Să cumperi o mașină rulată nu este cel mai simplu proces de realizat, fiind necesar să iei o varietate de factori în calcul pentru a fi sigur că la final chiar faci o alegere potrivită.

Față de autoturismele noi la care ai garanția că totul va funcționa fără probleme, o mașină second hand trebuie analizată mult mai atent.

De ce? Pentru că în continuare nu este o investiție mică și trebuie să te asiguri că vei cheltui banii pe un autorism cu adevărat funcțional și care poate fi condus în siguranță.

Unele mărci și modele deja rulate sunt mai scumpe chiar decât alte mărci noi, așadar prețul mic nu este neapărat un atu atunci când te gândești să cumperi o mașină second hand. Ba din contră, dacă nu verifici cu atenție ce achiziționezi și ai probleme tehnice, s-ar putea ca prețul final al unei mașini second hand să fie mai mare.

Pentru a evita pe cât posibil aceste situații neplăcute, ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru a cumpăra mașini second hand.

Stabilește clar ce îți dorești de la o mașină și alocă un buget.

În primul rând, stabilește clar ce este important pentru tine la o mașină și de ce vrei să o achiziționezi, dar stabilește și o sumă maximă pe care poți să o aloci. Doar în acest mod vei fi eficient și vei putea să scutești mult în procesul de căutare, care de regulă este unul destul de îndelungat.

 

Poate ești interesat de o mașină de weekend cu motor puternic și cu care să faci plimbări către diverse puncte pe care vrei să le vezi.

 

Poate ai nevoie de o mașină de oraș cu un consum cât mai mic și cât mai robustă pentru a te strecura cu ușurință prin traficul aglomerat și străduțele înguste, dar pe care să o și parchezi foarte ușor.

 

Poate ți s-a mărit familia și ai nevoie de o mașină mai spațioasă sau care are mai multe sisteme de siguranță.

Orice ți-ai dori și orice ai nevoie, cu siguranță vei găsi varianta optimă pentru tine, dar asta doar dacă știi ce cauți.

 

Folosește platforma cautimasina.ro pentru a identifica variantele de mașini care se potrivesc cu criteriile tale.

Segmentul de mașini second deține o cotă importantă din totalul pieței auto din țara noastră și astfel sunt disponibile zeci de mii de anunțuri de vânzări și oferte care mai de care mai atrăgătoare.

Cel mai simplu mod de a naviga printre ele astfel încât să descoperi varianta optimă pentru tine este să folosești mediul online.

Iar agregatorul cautimasina.ro a fost creat exact în acest scop: să te ajute să vezi, dar să și selectezi în funcții de criteriile de interes pentru tine, anunțuri cu vânzări de autoturisme deja rulate. Platforma preia în timp real anunțuri de la peste 160 de site-uri de profil din toată țara și vei găsi într-un singur loc toate mașinile second hand care te interesează și care sunt disponibile pentru vânzare. Tu vei completa doar niște criterii simple, ca marcă, model, an de fabricație sau preț maxim pe care ți-l permiți și ai la un click distanță sute de anunțuri din care să alegi. Poți să compari foarte ușor ofertele, să evaluezi prețurile și să vezi dacă sunt cele corecte, dar să și găsești oferte și discounturi interesante.

 

Evită ofertele care par prea bune ca să fie și adevărate.

De ce? Pentru că de cele mai multe ori acest lucru este valabil: un preț care este mult sub media pieței pentru același model, nu înseamnă neapărat că ai găsit o ofertă imbatabilă. Oricare ar fi motivele pe care ți le-ar spune proprietarul, ia în calcul că în peste 90%  din cazuri, acest tip de autoturisme au probleme care în final te vor costa mult mai mult. Evită să pierzi bani, timp și nervi și axează-te pe variante care cel puțin la o simplă interogare în online par a fi în regulă.

 

Adresează cât mai multe întrebări vânzătorului.

Din momentul în care ai găsit câteva modele care te interesează, contactează vânzătorii pentru a întreba detalii despre mașină și pentru a stabili o eventuală întâlnire. Sfatul este să le adresezi acestora încă de la telefon cât mai multe întrebări, pentru a verifica dacă răspunsurile lor sunt aceleași cu descrierea pe care ai găsit-o în anunț.

 

Inspectează cu simț de răspundere mașina.

Atunci când vezi mașina în realitate fii atent la toate detaliile: interior, exterior, motor și testeaz-o cât de mult poți. Zgârieturile exterioare sunt de așteptat la un autoturism deja rulat, dar o culoarea de vopsea diferită ar putea indica faptul că mașina a fost implicată într-un eveniment rutier. Petele de ulei de sub mașină ar putea să arate că mașina pierde ulei sau un zgomot ciudat al motorului în timpul mersului ar putea să indice că mașina are probleme tehnice pe care proprietarul nu ți le-a comunicat.

Cel mai bine ar fi să mergi cu un specialist atunci când vrei să achiziționezi o mașină sau să îi ceri vânzătorului să mergeți să o verificați la un service specializat. Dacă nu este de acord cu acest lucru, cu siguranță ceva nu este în regulă și poți să cauți deja o altă variantă.

Verifică de asemenea și actele mașinii să te asiguri că totul este perfect legal.