Sunday, 14 April, 2024

5 trucuri pentru a obține mai mult spațiu de depozitare


Organizarea unui spațiu mic necesită multă imaginație și creativitate. Uneori, poate fi o provocare să depozitezi lucrurile într-un spațiu restrâns și să obții o dispunere cât mai eficientă a acestuia.

Pentru a putea să organizezi ca un profesionist un spațiu sau o cameră de dimensiuni mici, primul pas pe care îl ai de făcut este să eliberezi spațiul respectiv prin sortarea lucrurilor pe categorii, precum: decorațiuni de Crăciun, veselă, haine etc. În rândurile ce urmează, îți prezentăm câteva trucuri care să te ajute să obții mai mult spațiu de depozitare și, implicit, să ai o casă mai organizată.

 

  1. Vinde lucrurile pe care nu le mai folosești

Vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie și care îți ocupă inutil spațiul de depozitare. În acest fel,  eliberezi spațiul și obții un venit suplimentar. Pentru a organiza și a elibera spațiul din casă, poți renunța la cărțile pe care le-ai citit, dar și la electronicele și electrocasnicele pe care nu le mai folosești, ori la vinilurile pe care nu le mai asculți. Dacă ai viniluri de vânzare, este recomandat să apelezi la serviciile unui anticariat care achiziționează viniluri. Evaluarea discurilor se va face de anticari profesioniști, cu experiență în achiziția de cărți și viniluri.

 

  1. Organizează lucrurile din fiecare cameră

Când îți dezvolți obiceiul de a organiza pe categorii lucrurile pe care le deții, în funcție de utilitatea acestora, dar și de cât de des le folosești, vei putea menține curățenia pentru mai mult timp. În plus, o casă organizată îți va da o stare de bine pentru un timp îndelungat și te va ajuta să îți organizezi activitățile într-un mod mult mai productiv. Astfel că, pentru a organiza lucrurile în fiecare cameră, trebuie să decizi ce dorești să păstrezi și la care dintre obiecte ai vrea să renunți. Prin urmare, dacă ai cărți și viniluri pe care dorești să le vinzi, poți folosi spațiul liber pentru a adăuga alte obiecte pe care le folosești mai des, ori poți alege să redecorezi camera în funcție de spațiul liber rămas.

 

  1. Folosește rafturi pentru depozitarea pe verticală

Atât în spațiul destinat depozitării cât și în celelalte încăperi care nu sunt foarte spațioase, poți folosi rafturi speciale pentru depozitarea pe verticală. În magazinele de specialitate, găsești rafturi special concepute pentru acest tip de depozitare. Este recomandat, de asemenea, ca în fiecare cameră să depozitezi lucrurile în funcție de utilitatea lor și de cât de des le folosești. Înainte de a reorganiza spațiile de depozitare, este indicat să faci o sortare a obiectelor.

 

  1. Realizează o curățenie generală de două ori pe an

În spațiile de depozitare se pot strânge fără să-ți dai seama multe lucruri pe care, fie le folosești rar, fie vrei să renunți la ele. De aceea, este recomandat să realizezi o curățenie generală, atât în casă, cât și în spațiile de depozitare, de cel puțin două ori pe an. Acest lucru te va ajuta să scapi de toate lucrurile care nu îți mai sunt de folos, drept urmare vei avea o casă mult mai organizată. Este recomandat să aloci cel puțin două weekend-uri pentru a face curățenia generală și, dacă este posibil, să te dedici acestei activități înainte de sărbători.

 

  1. Decorează cu cât mai puține obiecte și cât mai simple

O cameră decorată minimalist va părea mult mai spațioasă. Culoarea pe care o alegi pentru cameră joacă un rol foarte important în crearea senzației de spațietate. Astfel că, dacă nu ai foarte mult spațiu, prin alegerea unor culori deschise și a unor copruri de iluminat care se încastrează, poți crea senzația că acea cameră este mult mai mare.

Spațiile mici și locurile de depozitare aglomerate îți pot crea un mare disconfort, mai ales în perioada sărbătorilor, când îți dorești ca totul să fie pus în ordine. Așadar, inspiră-te din propunerile noastre pentru a-ți organiza casa într-un mod cât mai plăcut.