Sunday, 24 September, 2023

6 greșeli în hrănirea câinilor


6 greșeli în hrănirea câinilor

Dacă tocmai ți-ai luat un câine, cu siguranță îți dorești să-i oferi o hrană pentru câini de cea mai bună calitate, astfel încât să crească sănătos și puternic. Cu toate acestea, ai putea face anumite greșeli în momentul hrănirii câinelui, motiv pentru care îți vom dezvălui 5 dintre greșeli cele mai frecvente făcute de stăpâni și modalitatea ideală de a menține sănătatea prietenului tău necuvântător.

 Hrană mereu la dispoziția câinelui

Deoarece este un animal de companie, mulți dintre cei care au un câini nu țin întotdeauna cont de acest aspect, ceea ce este o greșeală foarte gravă, deoarece mâncarea își poate pierde textura originală, determinând câinele  să nu mai vrea să o mănânce mai târziu.

Un alt dezavantaj al lăsării hranei în castron este faptul că poate fi predispusă la acumularea de bacterii, care contribuie la descompunerea alimentelor în mod natural, dar în acest caz se poate întâmpla într-un mod accelerat dacă lași hrana așa pentru o lungă perioadă de timp. Așadar, câinele tău va mânca mâncare alterată și ar putea chiar să se îmbolnăvească.

Lăsarea hranei câinelui în aer liber

Pentru a evita îmbolnăvirea câinelui sau imposibilitatea de a absorbi nutrienții necesari, nu ar trebui doar să eviți să lași mâncarea câinelui în aer liber, ci ar trebui să folosești pungi sau recipiente pentru menținerea hranei mai proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Orice recipient pe care îl utilizezi trebuie să fie etanș și bine sigilat.

Mâncarea rămâne mult timp în castron

Datorită ritmului alert al vieții, de cele mai multe ori stăpânii preferă să umple farfuria câinilor, astfel încât aceștia să aibă mâncare toată ziua, dacă doresc. În anumite cazuri le pun porții potrivite, dar pentru că nu le este foame sau pentru că nu le place, nu mănâncă, iar mâncarea rămâne mult timp în castron.

Aceasta se dovedește a fi o greșeală obișnuită și poate dăuna nu numai animalului de companie, ci și locuinței tale, deoarece acest aliment va atrage insecte, dăunători sau chiar rozătoare care îți pot îmbolnăvi câinele și îți pot murdări casa. De asemenea, este posibil ca animalului tău de companie să nu-i placă mâncarea dacă utilizezi această metodă de hrănire.

Așadar, ceea ce poți face este să-i așezi mâncarea, să aștepți o perioadă de aproximativ 3 ore, deoarece după asta probabil nu va mai mânca, apoi să-i iei mâncarea și să i-o păstrezi într-o pungă închisă ermetic, astfel încât să nu se deterioreze.

Igiena precară a castronului de mâncare

Deoarece de cele mai multe ori stăpânii oferă câinilor hrană uscată, nu își dau seama că recipientul se poate murdări, chiar de la balele câinelui sau de la alți agenți externi. Castronul murdar poate afecta sănătatea animalului de companie pe termen lung.

Așadar, încearcă să cureți întreaga zonă în care mănâncă câinele tău. Curăță o dată pe săptămână, inclusiv recipientul de mâncare și cel de apă, având grijă și de produsele pe care le folosești pentru spălarea lor. Trebuie să alegi produse care nu provoacă reacții adverse animalului de companie. Și dacă este posibil, alege pentru câinele tău castroane din oțel inoxidabil, nu din plastic, deoarece pe ele se pot acumula bacterii.

 Necunoașterea datei de expirare a hranei

De multe ori stăpânii cumpără pungi cu hrană pentru câini fără a acorda atenție termenului de expirare. Au impresia că acestea au un termen de valabilitate mai mare decât produsele umane sau că nu se strică niciodată. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr.

Dacă unui câine i se administrează mâncare stricată sau expirată, acesta ar putea suferi de probleme la stomac, ceea ce i-ar putea deteriora mult starea de sănătate. Fii deosebit de atent când îți hrănești câinele. Verifică ambalajul produselor inclusiv când le cumperi.

Hrănirea câinelui cu resturi alimentare umane

Deși de multe ori va cerși mâncare de-a ta, nu ceda sub nicio formă, pentru că nu îi vei face un bine, ci i-ai putea provoca mult rău. Alimentele pe care le consumăm conțin zahăr, sare și alți aditivi care pot fi toxici pentru animalele de companie, afectându-le chiar mirosul și sistemul digestiv. Deci, este mai bine îi oferi doar hrană special creată pentru câini, ținând cont de rasa și de talia sa.

Cu alte cuvinte, te sfătuim să-i oferi hrană pentru câini de la Lenda, fabricată în Spania, din ingrediente 100% naturale, atent selecționate de la fermele din Galicia. Această hrană conține toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase a câinilor. Spor la cumpărături!