Thursday, 18 July, 2024

6 sfaturi pentru realizarea bijuteriilor din pasta polimerica Fimo


Iti doresti sa incerci sa lucrezi cu pasta polimerica? Ai mai incercat-o si nu a functionat asa cum ti-ai dorit? Oricum ar fi, te putem ghida in directia corecta in ceea ce priveste utilizarea pastei polimerice. Iti vom spune cateva lucruri despre pasta polimerica, instrumentele de care ai nevoie, spatiul de lucru potrivit si multe alte sfaturi pentru a incepe. Speram ca aceste sfaturi iti vor fi utile in calatoria ta spre o mai buna intelegere a artei ce presupune folosirea pastei polimerice.

De ce ai nevoie?

Indiferent daca esti sau nu un incepator in aceasta arta, va trebui sa iti alegi instrumentele potrivite. Arunca o privire la instrumentele pe care le recomandam pentru fabricarea bijuteriilor:

Pasta polimerica – recomandam utilizarea pastei FIMO pentru o utilizare usoara si calitate garantata.

O placa ceramica – astfel incat pasta polimerica sa nu sufere deteriorari.

O rola acrilica – Rolele acrilice sunt esentiale in pregatirea pastei inainte de a incepe frumoasele modele de bijuterii.

Cutite speciale- aceste cutite pentru pasta FIMO iti permit sa tai pasta fara sa o sfarami.

Un kit de pasta – si de preferinta una cu un instrument de modelare, gaurire si netezire cu doua capete si instrument de modelare, astfel incat sa iti poti perfectiona designurile cu usurinta.

Sfatul nr.1 Spatiul de lucru

Configureaza latimea spatiului de lucru. Inainte de a incepe sa fabrici bijuterii din pasta polimerica, primul pas este sa iti configurezi locul de munca. Asigura-te ca biroul sau bancul de lucru nu este aglomerat, ceea ce iti poate deteriora pasta si lucreaza pe o suprafata neteda, cum ar fi placile ceramice sau sticla, astfel incat pasta FIMO sa nu se lipeasca. Pentru a-ti usura viata, incerca sa iti organizezi pasta si instrumentele in cutii la indemana.

Sfat nr.2 Pregateste-ti mainile

La fel ca sfatul anterior, exista cativa pasi cheie inainte de a invata cum sa faci bijuterii din pasta polimerica. Unul dintre primele lucruri de facut inainte de a incepe este sa te speli pe maini. In continuare, iti recomandam sa folosesti untura de bursuc pentru a preveni uscarea si amestecul potential de culoare.

Sfat nr. 3 Activeaza pasta

Cunoscut si sub numele de conditionare, va trebui sa activezi pasta inainte de a incepe. In primul rand, incalzeste pasta polimerica in maini sau intr-o punga de plastic resigilabila.

Apoi framanta bine pasta pana cand este mult mai flexibila inainte de a incepe sa sculptezi.

Sfat nr.4 Asigura-te ca ai incalzit cuptorul la temperatura indicata

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand inveti cum sa faci bijuterii din pasta polimerica este sa te asiguri ca cuptorul tau este setat la temperatura potrivita.

Si exista o solutie simpla pentru acest lucru – utilizeaza un termometru. In acest fel, vei sti daca pasta este complet intarita, fara riscul de a arde sau de a face pasta fragila.

Sfat nr. 5 Nu utiliza oja

Nu folosi oja! Pe cat de tentant este dupa ce poate ai citit despre ea online, nu iti va sigila pasta! Este un mit al bijuteriilor din pasta polimerica. Folosirea ojei o va face lipicioasa, iar pasta va fi suficient de puternica fara ea. Daca doresti un finisaj lucios, asigura-te ca utilizezi un lac pe baza de apa special conceput pentru pasta polimerica.

Sfat nr. 6 Pastreaza-ti corect bijuteriile din pasta polimerica

Intelegerea modului de utilizare a pastei polimerice este un lucru, dar a sti cum sa o depozitezi este altceva. Daca nu vei pastra pasta in pungi de tip sandvis resigilabile, s-ar putea sa se deterioreze. In plus, depozitarea in acest fel a pastei o va pastra in siguranta impotriva daunelor si a prafului – ceea ce ar putea sa iti strice eforturile!

Acum, ca ai aflat toate detaliile fabricarii bijuteriilor din pasta polimerica, de ce sa nu incepi sa iti explorezi creativitatea?