Thursday, 18 July, 2024

Activități relaxante pentru copii după o zi de scoală


Școala este văzută de multe ori ca fiind solicitantă. După 4 sau 6 ore petrecute în bancă, cei mici au nevoie de momente de relaxare care să îi ajute să se pregătească pentru o nouă zi, dar care să le țină în continuare mintea activă într-un mod cât mai distractiv. Iată câteva dintre cele mai plăcute activități pe care le puteți face oricând împreună:

 

Mergeți la un muzeu

Pasiunea pentru artă și cultură se dezvoltă la vârste fragede și cu cât cel mic ia mai des contact cu acestea, cu atât i se va acutiza setea de cunoaștere. Alegeți o tematică diferită cu fiecare vizită, admirați exponatele, analizați-le împreună și faceți din asta momente de neuitat petrecute împreună.

 

Citiți împreună povești interesante

Să pășiți împreună pe tărâmuri nebănuite poate deveni o activitate foarte plăcută pentru amândoi. Ia-ți câteva minute în fiecare seară pentru a descoperi Povești de la fermă – Farm stories sau orice alte narațiuni interesante pe care le veți găsi în colecția de cărți pentru copii de la Editura DPH. Acestea sunt adaptate vârstei, pentru a fi cât mai ușor de înțeles și parcurs pentru cei mici și a le insufla cât mai timpuriu pasiunea pentru lectură.

Faceți o plimbare cu bicicleta

Activitățile fizice în aer liber se clasează în fruntea topurilor preferințelor copiilor. O plimbare cu bicicleta este bine venită după finalizarea cursurilor pentru a beneficia de relaxare deplină în natură.

Începeți un puzzle 3D

Cui nu îi place să construiască puzzle-uri? Situația devine mult mai interesantă când vine vorba de modele 3D. Lasă-ți copilul să aleagă imaginea dorită și bucurați-vă unul de celălalt pentru câteva ore în care consolidați noua creație. Un puzzle 3D poate dura mai multe zile până la finalizare, deci este o metodă ideală prin care să îl ții ocupat cât mai mult timp.

Board games

Jocurile de societate sunt o modalitate ideală prin care să petreceți timp în familie. Rummy, cărți, Monopoly și multe alte variante sunt potrivite pentru a fi jucate împreună cu copii de toate vârstele. Dincolo de faptul că sunt foarte distractive și combat stresul acumulat la școală, aceste jocuri șlefuiesc intuiția și abilitățile strategice ale celor mici.

Pictați împreună

Dați-vă frâu imaginației și creativității și pictați un tablou. Fie că alegeți să colaborați la aceeași pictură, fie că vă concentrați pe desene distincte, această activitate vă va face pe ambii să vă destindeți pe deplin și să uitați de timpul care se scurge. Pictura fără reguli are rol terapeutic și vă va ajuta să vă relaxați și să uitați de orice supărare.

Dacă sunteți pasionați de lectură, Editura DPH vă așteaptă cu cele mai atractive titluri pentru copii de toate vârstele.