Saturday, 14 December, 2024

Afla cum sa faci friptura de curcan de tara – un preparat suculent si delicios!


 

Frageda si aromata, friptura de curcan de tara va fi intotdeauna o alegere buna atat pentru o masa festiva, cat si pentru un pranz delicios in familie.

Carnea de pasare de tara este considera ca fiind mai buna decat cea a pasarilor crescute in mod industrial, fiind mai sanatoasa si cu o aroma si textura superioare. Acest lucru se datoreaza mai multor factori, precum:

  • Accesul la curti exterioare, unde pasarile au spatiu suficient sa se miste si unde se pot bucura de soare si aer curat;
  • Hrana pasarilor de curte este bazata pe cereale si verdeata, precum porumb si lucerna, fara a fi imbogatita cu proteine, precum faina de oase;
  • Pentru a creste pasarile de tara nu sunt folosite antibiotice sau hormoni care sa grabeasca viteza cu care pasarile se dezvolta.

Acestea fiind spuse, iata doua retete pe cat de usor de preparat, pe atat de rapide de friptura de curcan de tara si garnitura de cartofi la cuptor. Aceste preparate sunt potrivite pentru orice ocazie, de la cina in familie si pana la pranzul pe care il iei cu tine la birou.

 Ingrediente pentru friptura de curcan de tara:

  • 2 pulpe de curcan de tara
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita boia
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  • Preincalzeste cuptorul la 190 ° C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.
  • Intr-un castron mic combina uleiul de masline, usturoiul tocat, cimbru uscat, boia de ardei, sare si piper. Amesteca bine pentru a crea o marinada aromata.
  • Usuca pulpele de curcan cu prosoape de hartie si pune-le in tava.
  • Unge pulpele de curcan cu marinada, asigurandu-te ca sunt bine acoperite pe toate partile.
  • Transfera tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau pana cand pulpele de curcan ating o temperatura interna de 74 °C.
  • Odata gatite, scoate pulpele din cuptor si lasa-le sa se odihneasca cateva minute inainte de a le servi.

Ingrediente garnitura de cartofi la cuptor:

  • ½ kg de cartofi baby (taiati pe jumatate)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (tocati)
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat (tocat, pentru garnitura)

Instructiuni:

  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  • Intr-un castron mare combina cartofii taiati in jumatate, uleiul de masline, usturoiul tocat, rozmarinul uscat, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Amesteca bine pentru a acoperi cartofii uniform cu mixul de ierburi.
  • Transfera cartofii pe o tava de copt si intinde-i intr-un singur strat, asigurandu-te ca au suficient spatiu pentru a se gati uniform.
  • Introdu tava de copt in cuptorul preincalzit si gateste cartofii pentru 25-30 de minute sau pana sunt aurii si crocanti la exterior si fragezi pe interior. Poti verifica daca sunt gata cu ajutorul unei furculite.
  • Odata gatiti, scoate cartofii din cuptor si transfera-i pe o farfurie sau intr-un bol incapator. Presara-i cu patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime. Patrunjelul va scoate in avidenta aroma delicioasa a cartofilor.
  • Serveste cartofii cu ierburi alaturi de friptura de curcan de tara la cuptor. Pofta buna!

 

Dupa cum poti vedea, carnea de pasare de tara se gateste usor, rapid si este de-a dreptul delicioasa.

OgradaVerde – curcan de tara

Esti in cautarea unui furnizor de produse de tara proaspete? La ferma Ograda Verde gasesti cele mai bune bucati de carne de pasare de curte si nu numai! Dupa ce gusti carnea proaspata de pasare de tara nu te vei mai intoarce la cea din magazine – comanda acum!