
Site-ul reutilaje.ro este un nume cunoscut in lumea antreprenorilor in constructii, deoarece ofera o gama vasta de masinarii utile precum buldozere, buldoexcavatoare, manipulatoare, excavatoare, camioane, buldozere, macarale, etc!
Buldozerele sunt piese extrem de eficiente de masini grele, dar nu toata lumea stie cum functioneaza sau le apreciaza puterea. Pentru a aduce un omagiu acestei incredibile minuni a ingineriei, am alcatuit un scurt articol pe baza buldozerului. Cititi mai departe pentru a invata ceva nou si pentru a acumula cunostinte care vor impresiona cu siguranta pe oricare dintre prietenii vostri.
Majoritatea oamenilor nu realizeaza acest lucru, dar un buldozer este de fapt clasificat in primul rand ca un tractor! Diferenta dintre un buldozer si un tractor de ferma provine din placa metalica (numita si lama) prezentata in partea din fata a buldozerului. Totusi, similar unui tractor, buldozerul este folosit pentru a impinge cantitati masive de resturi si materii prime, inclusiv nisip, pietre, murdarie si caramizi.
Buldozerele functioneaza in primul rand datorita fortei exercitate de sistemul lor de urmarire. Senile care se rotesc in jurul fundului buldozerului, ca o centura de circulatie, sunt responsabile pentru rezistenta sa considerabila pe teren dificil si capacitatea sa de a transporta si retine incarcaturi mari.
Alte parti semnificative ale buldozerului sunt ripper si lama. Dupa cum s-a mentionat, lama este adesea folosita interschimbabil cu „placa” pentru a se referi la structura metalica mare de pe partea din fata a buldozerului. Aceasta este partea responsabila pentru impingerea grea. Ripperul buldozerului se gaseste pe partea opusa lamei, pana in spatele masinii. Dupa cum sugereaza si numele, acest dispozitiv „smulge” pamantul si materialul acoperit de buldozer. Are forma unei gheare pentru a produce acest efect puternic de forfecare. Daca pamantul este strans impachetat sau compactat, ripperul va face solul sa fie intr-o stare mai moale si mai lucrabila.
Cel mai frecvent, buldozerele sunt folosite in scopuri de demolare. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere dimensiunea lor masiva si extensiile asemanatoare cu ghearele! Dar buldozerele nu sunt responsabile doar pentru distrugere. De fapt, ele sunt utilizate in mod obisnuit pentru o serie de alte scopuri.
Miscarea pamantului este una dintre urmatoarele cele mai comune aplicatii ale buldozerelor. Lama frontala a masinii impinge in sus murdaria, pamantul, nisipul sau orice varietate de „pamant” care trebuie mutata.
Buldozerele pot fi, de asemenea, utilizate in proiecte de constructie si defrisare a terenurilor. Inainte de a incepe saparea sau constructia in constructie, nu este neobisnuit ca tufele si vegetatia naturala a unei zone sa fie indepartate. Buldozerele se ocupa de aceasta sarcina dintr-o singura lovitura, curatand copacii, tufisurile nedorite si, uneori, daca terenul nu a fost bine gestionat, gunoiul si alte gunoaie. Aici gasiti tot ce va trebuie in materie de utilaje pentru constructii!
In cele din urma, un buldozer poate fi folosit pentru a construi drumuri si benzi de pavaj. La fel cum un santier de constructii trebuie curatat de vegetatia existenta inainte de a incepe proiectul, un drum va trebui sa fie curatat corespunzator si nivelat pana la un plan plat inainte de a incepe orice pavaj sau acoperire.
La fel ca majoritatea masinilor grele, un buldozer este conceput pentru a ne usura munca si viata. Probabil ca ati fi inclinat sa utilizati un buldozer daca lucrati in orice industrii care necesita mutarea sau modificarea fizica a unor mase semnificative de materiale. Asta include constructii, agricultura, inginerie civila, demolare, renovare a casei si multe altele.
Desi designul original este inca practic ceea ce folosesc majoritatea oamenilor in prezent, au existat imbunatatiri si modificari aduse buldozerului pentru a extinde aplicatiile si eficacitatea acestuia. In domeniul ingineriei de lupta, buldozerele pot fi echipate cu armura pentru o mai mare durabilitate si protectie a operatorului. Poate mai interesant, mai ales pentru cei din managementul constructiilor, buldozerele operate de la distanta sunt acum disponibile pe piata, permitand operatorilor sa-si controleze masinile grele de la distante sigure. Acest lucru le permite sa efectueze lucrari care, altfel, ar putea pune lucratorii in situatii periculoase sau inconfortabile, indiferent daca acestea sunt legate de conditiile meteorologice, caderea resturilor sau amenintarile echipamentelor din jur.
Avantajele folosirii acestor utilaje sunt numeroase, principalele fiind:
-Ajuta la cresterea ratei de productie prin progresul muncii cu cele mai eficiente metode.
-Reducerea costurilor totale de constructie, in special pentru contractele mari.
– Sarcinile care sunt prea grele sau prea delicate pentru ca oamenii sa le faca pot fi realizate cu usurinta de catre o masina sau un echipament.
-Efectuati activitati care nu pot fi facute manual sau sa le faceti mai economic si mult mai rapid.
– Mentine rata de productie planificata acolo unde exista o lipsa de forta de munca calificata sau necalificata.
– Mentine standardele de calitate inalte cerute adesea de designul si specificatiile actuale.
– Poate exista mobilitate a fortei de munca, adica in majoritatea industriilor masinile folosite sunt similare. Deci, forta de munca se poate muta cu usurinta de la o industrie la alta.
-Echipamentul care are inca mai poate functiona are intotdeauna o valoare pentru revanzare sau de schimb.
Unul dintre cele mai evidente motive pentru a cumpara masini uzate este ca este mult mai putin costisitor decat echipamentele noi. Cand cumparati ceva nou, fie ca este o masina, o casa sau un echipament greu, o parte semnificativa din ceea ce platiti este noutatea articolului si nu neaparat adevarata sa valoare. Faptul este ca echipamentul greu uzat, atunci cand este bine intretinut si intretinut corespunzator, este la fel de valoros pentru afacerea dvs. ca un echipament nou, dar la un cost mult mai mic. Cu echipamentele uzate, veti cheltui mult mai putin in avans, ceea ce va poate pune in functiune afacerea mai rapid, rezervand in acelasi timp banii pentru alte investitii comerciale, cum ar fi angajarea si formarea operatorilor.