Sunday, 14 April, 2024

Alegeti cele mai bune suplimente de la un magazin de suplimente nutritive


Cei care practica sala sau sporturi de performanta au o cerere foarte mare de energie bazata pe nevoia lor de crestere si dezvoltare musculara, sanatate generala si nivelul de activitate. Multi sportivi se lupta sa isi satisfaca nevoile nutritionale si adesea apeleaza la suplimente pentru a ajuta la umplerea acestui gol.

In plus, a sti unde sa apelam pentru informatii corecte, accesul la experti in nutritie si descoperirea informatiilor gresite de pe retelele sociale poate fi o provocare pentru sportivi. In acelasi sens, lumea suplimentelor alimentare poate fi foarte confuza si dificil de stapanit. De aceea, recomandarea este ca un sportiv sa isi selecteze transant informatiile si sa cumpere suplimente speciale, numai de la un magazin de suplimente nutritive autorizat.

Ce este un supliment nutritiv?

Potrivit specialistilor in sanatate, un supliment alimentar este un produs destinat sa completeze dieta. Contin unul sau mai multe ingrediente alimentare: vitamine, minerale, ierburi sau alte substante botanice, aminoacizi si alte substante sau componente ale acestora. Suplimentele sunt luate pe cale orala sub forma de pastile, capsule, tablete sau lichide. Elementele lor sunt identificate pe eticheta produsului.

In plus, o substanta folosita pentru imbunatatirea performantei este definita ca orice ingredient consumat prin alimente sau suplimente luate cu scopul de a imbunatati performanta sportiva.

De ce folosesc sportivii suplimente alimentare?

Pentru a castiga un avantaj competitiv: sportivii pot lua un supliment pentru a-si imbunatati performanta (rezistenta, concentrare, viteza, forta) sau pot schimba felul in care arata (dorinta de a pierde/a castiga in greutate, a imbunatati tonusul muscular, a scadea grasimea corporala).

De ce sa comandati suplimente nutritive?

Prepararea este mai rapida si eficienta: planificarea, cumparaturile si pregatirea mesei necesita timp si efort. Magazinele de suplimente ofera in mod regulat „remedieri rapide” care promoveaza inclusiv un stil de viata atletic chiar si pentru cei mai ocupati sportivi. Exista mii de suplimente disponibile in magazine si online, insa de fiecare data mare grija de unde achizitionati. Trebuie sa fie un magazin autorizat precum gym-stack.ro.

Multi sportivi au incredere deplina ca angajatii care lucreaza la magazinele specializate de suplimente nutritive. Acestia sunt educati cu privire la suplimentele pe care le vand. Tinerii sportivi sunt, de asemenea, foarte influentati de experientele personale ale prietenilor, colegilor, antrenorilor si retelelor sociale. Trebuie selectata cu atentie increderea pe care o acordam cuiva cand vine vorba despre nutritie.

Preocuparea pentru deficienta de vitamine/minerale trebuie sa fie, de asemenea, luata in considerare. Un atlet poate avea nevoie sa ia un supliment daca are un diagnostic medical (anemie, vitamina D scazuta, densitate minerala osoasa scazuta), alergii/intolerante alimentare sau isi schimba obiceiurile alimentare (dieta pe baza de plante, pretentios, etc.). Multi sportivi incep sa ia suplimente fara a consulta mai intai un medic si acest lucru nu este recomandat.

Cum sunt reglementate suplimentele alimentare?

Multi oameni nu cred ca magazinele sau site-urile web online ar vinde sau comercializa un produs care este considerat a fi nesigur. Cu toate acestea, suplimentele, indiferent daca se gasesc in magazine alimentare, magazine specializate in nutritie sau online, trebuie sa fie autorizate si sa vanda doar suplimente care se supun reglementarilor in vigoare.

Aceste suplimente trebuie sa fie aprobate inainte de a putea fi vandute sau comercializate. De asemenea, producatorii trebuie sa urmeze bunele practici de fabricatie pentru a asigura identitatea, puritatea, rezistenta si compozitia produselor lor.

Care sunt pericolele potentiale ale utilizarii suplimentelor alimentare ce nu se incadreaza in reglementari?

Multe produse au fost scoase de pe piata din cauza reactiilor adverse si potential mortale. Este important ca sportivii, de performanta sau amatori, sa inteleaga potentialele pericole legate de utilizarea suplimentelor. Suplimentele tind sa sugereze o abordare nerealista, de remediere rapida si uneori nesigura pentru a-si atinge obiectivele nutritionale. Cantitatea si tipul de substante din aceste produse pot fi periculoase pentru performanta si sanatatea unui sportiv , chiar daca sunt utilizate conform instructiunilor. Dimensiunile portiilor pe o eticheta cu informatii suplimentare nu sunt o recomandare „unica” pentru orice sportiv. Produsele pot avea efecte secundare nesanatoase, inclusiv interactiuni periculoase cu medicamente fara prescriptie medicala si/sau pe baza de reteta. Un supliment alimentar poate avea o eticheta incorecta din cauza practicilor proaste de fabricatie sau a defectelor care au ca rezultat ca suplimentul sa contina:

-O substanta interzisa sau compusi ilegali;

-Ingrediente inexacte’

-Cantitati inexacte de ingrediente;

-Afirmatii false despre sanatate sau boala.

De aceea, trebuie sa achizitionati numai din magazine autorizate!

Ce se intampla daca sunteti ingrijorat de o deficienta de vitamine si/sau minerale?

Mai intai, discutati cu medicul despre intrebarile sau preocuparile pe care le aveti. Vitaminele si mineralele sunt recomandate atunci cand un atlet are o conditie medicala care poate duce la o absorbtie slaba a nutrientilor sau la alte potentiale provocari de nutritie/alimentare.

In concluzie…

Inainte de a va baza pe suplimente, aruncati o privire critica asupra a ceea ce mancati in majoritatea zilelor saptamanii. Vitaminele si mineralele sunt nutrienti vitali necesari pentru a mentine corpurile active, sanatoase si functionale in mod optim. A manca bine, ate hidrata adecvat, a dormi suficient si a te odihni necesar sunt lucruri esentiale. Cu toate acestea, acestea sunt lucruri de care sa tineti  cont pe tot parcursul vietii si vor avea un impact mai lung asupra performantei sportive.

Sportivii doresc adesea sa faca performante bune si sa se simta bine facand acest lucru. A lua suplimente alimentare este o alegere personala. Nu cumparati un supliment dintr-un capriciu fara a face cercetari suplimentare. Interesati-va intai de ceea ce aveti nevoie si apoi comandati numai de la magazine autorizate si psecializate precum gym-stack.ro