Saturday, 20 July, 2024

Avantajele unor implanturi dentare


implanturi dentare

Implantul dentar este optiunea preferata protezei dentare. Cu toate acestea, multe persoane sunt reticente in a lua decizia realizarii unui astfel de tratament, fie de teama procedurii in sine, pe care o vad laborioasa si grevata de potentiale complicatii, fie sunt descurajati de pretul aferent. Insa, de multe ori, reticenta se spulbera dupa o discutie amanuntita cu medicul stomatolog.

Iata care sunt cele mai importante informatii legate de tratamentul cu implanturi dentare

Implanturile pot fi de mai multe feluri si pot fi adaptate fiecarui pacient in parte. Ele sunt durabile si tratamentul se realizeaza personalizat, in functie de caz. Operatia de inserare a implanturilor se realizeaza sub anestezie, astfel incat pacientul nu simte nicio durere.

Implant sau proteza?

Tratamentul cu implanturi dentare este net superior protezei dentare. In primul rand, aceasta din urma nu ofera garantia durabilitatii si a confortului. Desi reprezinta o solutie preferabila din punctul de vedere al bugetului, proteza are mai degraba un rol estetic, iar cel functional este limitat.

Pacientii sunt conditionati in alegerea alimentelor de textura acestora, care poate afecta proteza. Desi proteza se fixeaza printr-o procedura mult mai putin invaziva, aceasta poate provoca disconfort in timp. De asemenea, exista riscul ca dintii ramasi sa fie afectati de resturile de mancare ce pot ramane intepenite in proteza.

Implanturile dentare, desi sunt mai costisitoare, reprezinta o solutie pe termen lung. Per total, se poate spune ca investitia initiala se amortizeaza in timp, spre deosebire de proteza dentara care poate presupune ajustari periodice si care poate predispune pacientii la complicatii, toate aceste aspecte implicand cheltuieli suplimentare neprevazute. Materialele folosite sunt extrem de durabile, avand o durata de viata mai mare decat protezele.

Ce tip de implant sa aleg?

Dentalpremier.ro ofera o game variata de implanturi dentare. In plus, poti beneficia pentru o perioada limitata de timp de oferta de reducere la implantul dentar INNO. Materialele folosite sunt 100% compatibile cu organismul uman, de aceea nu exista cazuri de respingere. Mai mult, pacientii pot opta pentru implanturi dentare in aceeasi zi sau pentru dinti in 24 de ore. Acest lucru presupune fixarea unui dinte temporar sau a unei coroane dentare fixe, in aceeasi zi cu operatia de inserare a implantului sau in maximum 24 de ore, in functie de caz.

Implanturile sunt disponibile in mai multe variante: cele care pot fi amplasate direct in os, fie sub gingie pe oasele maxilare, prinse in os prin microsuruburi speciale. In primul caz, implantul are forma unui surub mic care este amplasat direct in os si este fabricat din zirconiu, titan sau tantal. Acum exista o solutie si pentru pacientii care au o resorbtie osoasa severa. Este vorba despre implanturile subperiostale, plasate sub gingie, pe os. Acestea pot fi utilizate in cazul pacientilor care nu au suficient os natural.

Asadar, avantajele unor implanturi dentare nu sunt doar functionale, ci si estetice. Pacientii nu simt nicio diferenta intre dintele natural si implant, iar stilul de viata nu trebuie schimbat cum se intampla in cazul protezei. Medicii stomatologi de la clinica dentalpremier.ro te pot sfatui pentru a face alegerea cea mai buna.