Saturday, 26 November, 2022

Beneficiile fizioterapiei pentru tratarea durerilor de spate


Durerea de spate apare din multe cauze şi este des întâlnită. Postura neadecvată şi excesul de greutate sunt doar câteva exemple de motive pentru care oamenii suferă de dureri de spate. Durerile de spate pot fi, de asemenea, cauzate de boli și leziuni. Unele exemple includ artrita și leziuni la spate din cauza accidentelor de mașină.

Majoritatea oamenilor consideră că medicația este singura soluție pentru durerile de coloană în afară de operație. Cu toate acestea, există o multitudine de tratamente disponibile care pot ajuta la reducerea sau eliminarea durerilor de spate, fără a fi nevoie să se ia medicamente sau să se efectueze o intervenție chirurgicală. Un astfel de tratament este fizioterapie coloană.

Identificarea sursei problemei poate fi dificilă. Durerea de spate apare adesea, deoarece există ceva greșit în modul în care articulațiile coloanei vertebrale, mușchii, discurile și nervii funcționează și se mișcă. Deși această afecțiune comună se poate remedia fără tratament medical, unele dureri pot indica o problemă serioasă de sănătate care necesită atenție imediată. Prin întârzierea tratamentului şi ezitarea de a apela la un terapeut sau medic, durerile de spate se pot agrava și pot deveni cronice.

Ce este fizioterapia pentru coloană?

Fizioterapia funcționează pentru a restabili mobilitatea și funcționarea în organism prin întinderi, exerciții de întărire, terapie termică, terapie rece, masaje și multe altele. Fizioterapeuţii sunt profesioniști certificați care înțeleg sistemul ortopedic al organismului (oase, mușchi, tendoane, ligamente etc.). Ei știu să consolideze diferitele componente ale sistemului ortopedic pentru a restabili funcția și mobilitatea și pentru a reduce durerea. Fizioterapia pentru coloană este o soluție excelentă pentru oamenii de toate vârstele. Pacienţii aleg fizioterapie coloană pentru a amâna nevoia de intervenție chirurgicală, pentru a se recupera şi pentru a-şi restabili mobilitatea.

Cum ajută fizioterapia pentru ameliorarea durerilor de spate?

Fizioterapia utilizează o serie de tehnici şi metode fizice, cum ar fi masajul, exercițiile fizice regulate, apa, căldura, electricitatea sau lumina. Obiectivul principal al fizioterapiei pentru coloană este de obicei consolidarea mușchilor spatelui, astfel încât să se elimine durerea.

Multor persoane care urmează să aibă o intervenție chirurgicală la spate li se recomandă să urmeze fizioterapie coloană pentru a-și consolida spatele înainte de operație. În acest fel, perioada de recuperare este mai ușoară, deoarece vor avea nevoie de fizioterapie coloană şi ulterior pentru a ajuta la vindecarea mușchilor.

De ce este fizioterapia bună pentru durerile de spate?

Fizioterapia este un tratament excelent pentru majoritatea durerilor de spate. Planurile de tratament de fizioterapie coloană vor depinde de motivul specific al durerilor de spate și de gravitatea leziunilor existente. Tratamentele de fizioterapie coloană nu sunt aceleași pentru toată lumea, ci sunt bazate pe nevoile fiecărui pacient. De exemplu, planul de fizioterapie coloană pentru un pacient care prezintă dureri de spate din cauza artritei nu va fi același cu planul pentru un pacient care a suferit  un accident de mașină.

Când un pacient vine prima dată pentru fizioterapie coloană şi are dureri de spate, specialistul va colabora cu medicii pentru a înțelege cauza principală a durerii de spate și va veni cu un plan de întărire a spatelui și de calmare a stresului existent, astfel încât pacientul să experimenteze mai puțină durere. Planul de fizioterapie coloană va include mai multe ședințe de terapie cu specialiştii din domeniu. Planurile de fizioterapie ale pacienților se schimbă adesea în timp, pe măsură ce corpul pacientului se îmbunătățește. Fizioterapia poate ajuta o persoană să depășească chiar și cele mai severe forme de durere de spate. Este un tratament viabil care vă poate îmbunătăți calitatea vieții.