Wednesday, 12 June, 2024

Beneficiile saunei cu sare


sauna sare de himalaya

Practica mindfulness, care se bazeaza pe antrenarea activa a atentiei personale pentru a se conecta cu corpul si a-l relaxa, a devenit un antidot modern pentru revitalizarea mintii. Reuseste sa atenueze tensiunile si genereaza beneficii emotionale si o stare de bine generala. A folosi o caramida din sare pentru sauna, ca de exemplu, este o activitate esentiala pentru combaterea stresului si incetinirea procesului de imbatranire. Experienta are loc dupa o baie neutra in izvoare termale si trebuie sa se incheie cu o aromatizare racoritoare.

Unul dintre pilonii acestei tehnici este respiratia, care poate fi combinata cu o serie de intinderi usoare si automasaje pentru eliberarea tensiunii si ameliorarea contracturilor datorita actiunii sarii din organism. Camera de odihna din sauna este locul perfect pentru haloterapie. Trebuie amintit ca sarea casanta folosita pentru decorare nu este o sursa de pulverizare.

Cum se foloseste sauna cu sare?

Amplasarea halogeneratorului in camera de sauna este foarte utila. Camera de odihna din sauna este locul potrivit pentru haloterapie. Starea in care se afla organismul dupa parasirea saunei permite obtinerea beneficiilor mai mari ale haloterapiei. Dupa iesirea din sauna pielea este incalzita, porii pielii sunt deschisi, pielea se inmoaie. Procesul de transpiratie intensa este inhibat. Aceasta situatie faciliteaza impactul aerosolilor de sare asupra corpului. Suprafetele corpului expuse permit pulverizarea in contact direct cu pielea fierbinte. Organismul este purificat de deseurile metabolismului si intareste functia de aparare a pielii.

Un alt aspect al impactului haloterapiei dupa sauna este impactul asupra sistemului respirator. Temperatura ridicata din camera saunei provoaca dilatarea vaselor de sange, sangele circula cu viteze de puls mai mari de pana la 50%. Respiratia profunda permite la ajungerea particulelor de aerosoli cu dimensiuni de aproximativ 2 microni in cele mai indepartate locuri din tractul respirator. Atunci haloterapia este cea mai eficienta. Sprayul cu sare curata sistemul respirator de praful si murdaria acumulate.

Sarea nu este intotdeauna daunatoare sanatatii. Un exemplu este sarea Himalaya ca tratament natural. Dincolo de utilizarile sale culinare, sarea de Himalaya este considerata cea mai pura si mai lipsita de contaminanti. Beneficiile pe care le aduce sunt: ​​reducerea tensiunii, stresului si amelioreaza durerea si inflamatia. Contine 84 de minerale si nutrienti care, prin osmoza naturala, patrund in corp pentru a activa mecanismele naturale de vindecare, care reechilibreaza PH-ul natural al pielii.

Masajul cu pietre de sare se efectueaza doar cu pietrele si in nici un moment in timpul sedintei nu trebuie simtite mainile terapeutului. In timpul tratamentului, pietrele sunt la o temperatura fierbinte, in stare calda, adica senzatia de arsura nu trebuie simtita. Exista de asemenea si masaje care combina o piatra calda si una rece.

Beneficiile masajului cu pietre de sare:

  • Relaxeaza si ofera vitalitate;
  • Tonifica tesuturile;
  • Imbunatateste microcirculatia sangelui;
  • Ajuta la ameliorarea durerilor musculare si articulare;
  • Promoveaza eliminarea toxinelor;
  • Corpul va experimenta o senzatie de usurinta dupa terapie.

Haloterapia este folosita din ce in ce mai mult datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Este foarte recomandata pentru mineralele sale esentiale, pentru a imbunatati respiratia pulmonara, a calma durerile reumatice, pentru a trata problemele pielii, pentru a revitaliza pielea, pentru a relaxa si a reinnoi energia. De asemenea, este considerata foarte eficienta in prevenirea infectiilor care apar in urechi si caile nazale.

De aceea, haloterapia a inceput sa fie propusa ca tratament in mai multe situatii si pentru mai multi pacienti, cu diverse afectiuni, nu doar pentru cei care vor sa se relaxeze si sa se detoxifice. Alegerea celui mai bun tratament cu sare face ca persoanele care au probleme cu respiratia sa le amelioreze, sa respire mai profund si sa se relaxeze mai bine.