Wednesday, 19 June, 2024

Botezul si pozele pentru botez


Taina botezului reprezinta lepadarea celui botezat de pacatul stramosesc si alaturarea lui intru Hristos si credintei crestine. Botezul este cea mai importanta taina, fara de care nu poate primi celelalte Sfinte Taine ale Bisericii: mirungerea, maslul, casatoria, spovedania, impartasania si hirotonia.

Trebuie sa aveti un set de poze botez cu bebelusul vostru, care sa completeze primul album foto. Pana nu demult pozele de botezuri nu erau atat de accesibile, aparatele foto erau destul de scumpe, iar angajarea unui fotograf de botez parea un lux.

Dar in ziua de azi toate acestea nu mai reprezinta o problema, fie ca alegem sa realizam noi pozele la botez (daca nu avem un fotograf), fie ca angajam pe cineva care sa faca pozele de botez.

Bineinteles este de preferat a doua varianta pentru ca pozele de botez sunt unice si un fotograf va sti sa capteze cele mai bune imagini din unghiurile potrivite.

Daca totusi veti alege un prieten sa realizeze poze la botezul bebelusului vostru trebuie sa luati in considerare mai multe aspecte:

Prietenul vostru va renunta sa se distreze pentru a face poze, va deveni activitatea lui principala si nu va mai avea statutul de invitat la botez.

Pozele botezului pot fi compromise de catre amator deoarece nu va cunoaste aparatul foto suficient de bine, iar in biserica unde lumina este slaba pozele pot iesi miscate, neclare, iar viteza declansarii este mica. Desigur vorbim de un aparat compact, un aparat pe care il detine majoritatea. Din pacate pozele de botez nu mai pot fi salvate prin niciun fel de postprocesare in acest caz.

Daca veti fi dezamagiti de pozele de la botez (lucru destul de probabil)veti afecta prietenia dintre voi si cel care a fotografiat deoarece nu veti putea sa ii reprosati neprofesionalismul, dar nici nu veti ramane cu o amintire placuta.

Slujba de botez are un curs firesc pe care orice fotograf il cunoaste, insa o persoana care nu este familiarizata cu aceasta poate rata anumite poze din cadrul botezului, cum ar fi taierea motului, care este importanta la un botez, impartasania sau chiar scaldatul bebelusului in cristelnita.