Monday, 25 January, 2021

Camera auto cu filmare Fullhd sau 4K?


Camera auto cu filmare Fullhd sau 4K?

 

 Camerele auto sunt niste gadget-uri foarte utile si din ce in ce mai cautate. Din punctul meu de vedere, daca sunteti o persoana care merge mult cu masina si are de-a face cu trafic aglomerat/periculos, o astfel de camera poate deveni o necesitare. Varietatea de modele este absolut imensa si exista camere auto 4k pentru toate buzunarele, pentru toate preferintele si pentru toate asteptarile.

 Acestea au devenit atat de avansate incat au tot felul de senzori si tehnologii pentru asistenta soferului. De exemplu, am vazut cateva camere de la MIO atat de tehnologizate incat va pot oferi avertismente sonore atunci cand intrati prea tare intr-o curba, cand distanta fata de masina din fata scade brusc, cand parasiti banda de cirulatie sau cand pur si simplu trebuie sa luati o pauza.

 Acum sa revenim la intrebarea din titlu. Din punctul meu de vedere, o camera auto care are un senzor de calitate si filmeaza FullHD este mai mult decat suficienta. Trebuie sa stiti ca nu conteaza atat de mult megapixelii si rezolutia pe cat conteaza senzorul in sine. Exista filmari 4K care sunt mai proaste decat FullHd, si invers.

 Sincer sa fiu, prefer sa am o camera auto care filmeaza FullHd cu 60 de cadre pe secunda (60FPS) si imi ofera inregistrari fluide/de calitate, in loc sa am o camera auto care filmeaza 4K dar cu o stabilizare mai proasta. Pana la urma, desi tehnologia 4K este foarte populara si a ajuns la maturitate, standardul de imagine pentru majoritatea continutului inca a ramas la FullHd. 

 Pentru persoanele care au ceva bani de cheltuit sau pur si simplu isi doresc sa stie ca au o camera auto performanta care este capabila sa filmeze 4K, un astfel de model poate merita pentru ei. Totusi, consider ca nu este atat de utila filmarea in 4K si pana la urma nu trebuie sa uitam scopul principal al unei camere auto, acela de a oferi probe video in cazul unui eveniment/accident neplacut.

 In concluzie, consider ca o camera care filmeaza la rezolutie FullHd si preferabil cu 60 de cadre pe secunda este mai mult decat suficienta. Daca totusi va doriti o camera ultraperformanta iar bugetul pentru dumneavoastra nu reprezinta o problema, puteti cauta un model capabil  sa filmeze la rezolutie 4K si care sa va ofere inregistrari de o calitate foarte buna, peste medie.