Saturday, 02 March, 2024

Care sunt cele mai bune solutii pentru a eficientiza consumul de curent


Tot mai multe persoane isi pun aceasta intrebare si motivele sunt evidente. Pretul pentru utilitati creste constant ajungand la sume irationale. Solutia nu este aceea de a renunta la propriul confort, doar pentru a economisi cat mai mult. Ceea ce autoritatile prezinta ca ghid de economisire suna frumos pe hartie, dar atunci cand dai centrala cu doua grade mai mica, descoperi ca intre teorie si practica este o diferenta de doua pulovere si o pereche de sosete in plus. De aceea, iti prezentam mai multe solutii pentru a economisi fara sa tremuri in casa din cauza asta.

Instaleaza panouri fotovoltaice

O solutie optima pentru a consuma mai putin este sa instalezi panouri fotovoltaice. Cu ajutorul lor, nu vei consuma mai putin curent, dar vei plati mai putin sau chiar deloc, iar in unele situatii vei ajunge sa primesti tu bani pentru curentul furnizat in retea. Daca esti interesat de astfel de solutii, poti face o vizita pe site-ul Pedavo. Aceste panouri vor prelua din consum, iar atunci cand esti plecat in vacanta si nu consumi deloc, tot curentul se va duce in retea, unde va genera venituri pentru tine. Acelasi lucru se intampla si cu tot surplusul pe care nu il folosesti si nu il stochezi.

Tine geamurile inchise cat mai mult timp

Stim ca este bine sa aerisesti si chiar iti recomandam asta, dar poti profita de momentele din timpul zilei, atunci cand este putin soare sau cand temperaturile sunt mai rezonabile. Daca te gandesti sa aerisesti seara, vei fi socat de cat de repede se raceste casa ta. Alege de fiecare data cele mai bune momente ale zilei pentru aerisit si nu exagera cu timpul in care tii ferestrele deschise. Nu trebuie sa le lasi ore pentru a aerisi interiorul. Este suficient un sfert de ora.

Seteaza centrala pe o temperatura mai mica pentru somn

Noaptea organismul nu are nevoie de atat de multa caldura ca in timpul zilei. De fapt, s-a dovedit stiintific ca atunci cand dormi la o temperatura putin mai mica te vei odihni mai bine si vei intra in somnul REM mai usor. Asta nu inseamna ca trebuie sa transformi casa in congelator pe timpul noptii. Este de ajuns sa dai centrala cu doua grade sau chiar cu trei mai putin si vei vedea diferentele. Pentru a te simti bine, alege o patura calduroasa si bea un ceai inainte de culcare. Dimineata, vei descoperi cat de bine te simti si cat de odihnit esti, fara sa renunti la confortul tau.

Toate aceste sfaturi te vor ajuta sa obtii economia dorita la curent fara sa fie necesar sa iti sacrifici linistea sau confortul. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi corect solutiile care sa te ajute sa economisesti in timp ce te simti bine in propria locuinta. Nu uita sa cumperi paturi calduroase, pijamale confortabile si electrocasnice care sa fie eficiente din punct de vedere al consumului. In felul acesta vei diminua facturile si vei trai in conditii depline de confort.