Saturday, 20 July, 2024

Care sunt cele mai populare cocktailuri ?


Dincolo de miile de liste care pot fi gasite pe internet cu diferite nume de cocktailuri, clasamentul celor mai vandute si consumate cocktailuri confirma o anumita stabilitate a preferintelor in primele pozitii ale clasamentului (top 10), unde se regasesc cele mai cunoscute, clasice si atemporale cocktailuri.

Ce modalitate mai buna de a evada decat un cocktail bun? Cocktailul este bautura exotica prin excelenta, numele cocktailului in cauza fiind suficient pentru a provoca o schimbare brusca si apreciabila de decor. In plus, pentru a face aceste cocktailuri este necesara priceperea si numeroase ustensile bar pe care barmanul le va utiliza.

  1. The Old Fashioned

Este regele cocktailurilor! Acesta consta in zahar inmuiat in bitter si whisky turnat peste el. Totul se serveste in mod traditional intr-un pahar cu un cub mare de gheata. Este bautura preferata a lui Don Draper in Mad Men, asa ca este inca o bautura de clasa.

  1. Negroni

Derivat din Americano, Negroni s-a nascut in 1919 in cafeneaua Casoni din Florenta, Italia. Este compus din gin, vermut rosu si Capari. Totul se orneaza cu o felie de portocala.

  1. Whiskey Sour

Whiskey Sour se prepara cu whisky, suc de lamaie, zahar si un albus de ou! Desi originile sale raman un pic misterioase, a fost mentionat pentru prima data intr-un ziar din statul Wisconsin, in Statele Unite, in 1870.

  1. Daiquiri

Rom alb, suc de lamaie si zahar. Cocktailul cubanez prin excelenta! Cu toate acestea, a fost inventat de un inginer american in 1902. Draga Hemingway a creat o varianta numita Papa Doble.

  1. The Manhattan

Inventat la Clubul Manhatan din New York la inceputul anilor 1870, acest cocktail extrem de rafinat este preparat cu whisky, vermut, bitter si un coniac de cirese.

  1. Martini sec

Aceasta este bautura lui James Bond. Desi 007 nu bea reteta originala, care consta intr-o parte de gin si jumatate de vermut alb uscat. Bond prefera trei masuri de gin si o jumatate de masura de Lillet. Cu masline, bineinteles, cu un shaker sau cu o lingura.

  1. Martini Expresso

Un pic mai putin cunoscut, dar totusi popular, Expresso Martini este preparat cu vodca, cafea espresso, lichior de cafea si sirop de zahar. Se serveste, ca si martini-ul clasic, intr-un pahar cu picior atractiv. A fost creat la Londra la sfarsitul anilor 1980.

  1. Margarita

Un clasic care este inca foarte popular! Inventat de americani in timpul unei vacante in Mexic, la Acapulco, in 1948, acest cocktail cult este compus din tequila, Cointreau si lamaie. Baza!

  1. Spritz Aperol

Prosecco, Aperol si apa minerala. De cativa ani incoace, asta e tot ce vezi pe terasele cafenelelor. O bautura ultra-populara care se serveste cu o felie de portocala.

  1. Mula de Moscova

Un bun si vechi clasic reconfortant care intrece celebrul White Russian. Acesta consta din vodca, bere de ghimbir si suc de lamaie. Contrar numelui sau, acesta s-a nascut la New York in 1948. In mod traditional, se serveste intr-o ceasca de cupru, cu gheata.