Saturday, 13 April, 2024

Cât costă o verificare auto?


 

Vrei să investești într-o mașină second hand, dar ți-e frică să nu fii păcălit/ă? E perfect normal, mai ales că de-a lungul anilor au existat numeroase situații generate de vânzători dornici doar să încaseze profituri rapid.

Dacă vrei să sporești gradele de confort și siguranță resimțite în timpul șofatului, o verificare auto este mai mult decât necesară. Te-ai decis cu privire la modelul ideal și plănuiești o întâlnire cu cei care au distribuit anunțul? Nu ezita să optezi pentru serviciile experților în verificari auto. Ce costuri sunt implicate, dar și ce informații vei putea afla în urma analizei afli în rândurile de mai jos.

 

Care sunt factorii care influențează o verificare auto?

 

Oricât de bine ar arăta o mașină din punct de vedere estetic, nu poți trece cu vederea aspectele tehnice. De cele mai multe ori, vânzătorii auto neautorizați pot cosmetiza imperfecțiunile sau chiar daunele auto. Aici intervine echipa specializată în verificari auto, care te poate ajuta să identifici toate neregulile. Costul pentru serviciile prestate variază în funcție de mai mulți factori și anume:

 

  • Tipul de verificare – Vrei să afli toate detaliile care vizează istoricul mașinii și îți dorești o verificare auto completă? Cel mai probabil vei investi mai mult, însă vei observa îndeaproape nivelul real de performanță al autoturismului. Nimic nu poate trece de expertiza complexă a profesioniștilor – nici chiar cele mai cosmetizate mașini.
  • Locația geografică – Dacă e nevoie să te deplasezi cu echipa de inspectori auto în locații îndepărtate, va trebui să suporți și cheltuielile de combustibil. Totul este influențat de oferta companiei de verificari auto.
  • Caracteristicile mașinii – Anumite modele pot necesita echipamente sau cunoștințe specializate pentru verificare, ceea ce poate crește semnificativ costurile. Modalitatea de verificare a motorului, cutiei de viteze sau a injectoarelor poate fi diferită de la un autoturism la altul. De asemenea, prețul de cumpărare ar putea influența valoarea serviciilor.

Ce face un inspector auto?

 

Pentru a înțelege mai bine rolul pe care îl prezintă o verificare auto second hand, trebuie să ai în vedere activitățile derulate de un inspector auto. Printre responsabilitățile care îi revin se numără:

 

  • Verificarea componentelor mecanice – Inspectorul examinează elementele mecanice ale mașinii, inclusiv motorul, transmisia, suspensia, frânele și direcția. Se asigură că motorul funcționează în parametri optimi și că nu există urme de uzură excesivă a pieselor.
  • Analizarea caroseriei și șasiului – Tot inspectorul auto este cel care poate identifica semne de coroziune la nivelul caroseriei și eventuale accidente anterioare nedeclarate de vânzător. Analizează structura șasiului pentru a semnala deformări sau daune efectuate în trecut.
  • Istoricul de service – Examinează înregistrările de service ale mașinii pentru a verifica dacă a fost întreținută corespunzător și la intervalele recomandate de producător. De asemenea, constată dacă au fost înlocuite piese importante sau au fost derulate reparații majore.
  • Testarea la drum – Una dintre cele mai importante etape. Inspectorul poate realiza o testare la drum pentru a evalua comportamentul mașinii în diverse situații. Se testează performanța motorului, direcția și starea cutiei de viteze.
  • Verificarea sistemelor electronice – Sunt luate în calcul toate sistemele electronice ale mașinii, inclusiv cele de încălzire/ventilație, climatizare sau audio. Confortul tău devine prioritatea profesioniștilor în verificare auto second hand.
  • Examinarea anvelopelor și a sistemului de frânare – Specialistul verifică starea anvelopelor pentru uzură, tăieturi sau deteriorări. De asemenea, sunt derulate teste pentru a evalua funcționalitatea sistemului de frânare.
  • Verificarea documentelor – Nu trebuie să-ți faci griji în privința veridicității actelor. Echipa de verificare a mașinii poate evalua inclusiv titlul de proprietate, certificatul de înmatriculare și istoricul autovehiculului.

 

 

Vrei să derulezi o verificare auto second hand, dar nu știi ce fel de aspecte trebuie să ai în vedere? Ia în calcul colaborarea cu o echipă de inspectori auto autorizați! Costurile variază în funcție de mai mulți factori. Nu uita, însă – calitatea își spune cuvântul de fiecare dată.