Saturday, 13 April, 2024

Cat costa un implant dentar?


Pierderea unuia sau mai multor dinti poate avea un impact semnificativ asupra aspectului, functionalitatii si increderii in sine. Din fericire, avansarile in domeniul stomatologic au adus cu sine o solutie moderna si eficienta pentru restaurarea zambetului si functionalitatii orale: implanturile dentare.

Ce sunt implanturile dentare si cat costa?

Implanturile dentare sunt dispozitive artificiale care sunt plasate in osul maxilarului sau mandibulei pentru a inlocui radacinile dintilor naturali pierduti. Aceste implanturi sunt fabricate din titaniu sau materiale similare biocompatibile, care se integreaza treptat in os intr-un proces numit osteointegrare. Pe implanturi pot fi montate coroane dentare, punti sau proteze pentru a reda zambetul si functionalitatea naturala a dintilor. Pretul implanturilor dentare poate varia in functie de materialele folosite pentru implant si de intreaga operatiune ce trebuie facuta pentru a le monta.

Ce beneficii ofera implanturile dentare?

  • Un aspect mai natural al dintilor pusi – Implanturile dentare ofera un aspect natural si estetic, deoarece coroanele si protezele atasate sunt create pentru a se potrivi cu culoarea si forma dintilor existenti.
  • Mai multa functionalitate – Implanturile permit o functionalitate similara cu cea a dintilor naturali. Puteti mesteca, musca si vorbi fara dificultati, ceea ce imbunatateste calitatea vietii. Aceste servicii medicale stomatologice sunt importante pentru restaurarea danturii.
  • Implanturile sunt durabile – Implanturile se integreaza in osul maxilarului, oferind o baza stabila si durabila pentru coroane si proteze. Aceasta inseamna ca acestea pot rezista multi ani, daca sunt intretinute corect.
  • Implanturile te ajuta sa previi pierderea osoasa – Implanturile contribuie la mentinerea sanatatii osoase a maxilarului si mandibulei. Pierderea unui dinte poate duce la resorbtie osoasa, insa implanturile previn acest proces.
  • Vei avea mai multa incredere in tine – Implanturile restabilesc zambetul si increderea in sine. Pacientii care au optat pentru implanturi raporteaza o imbunatatire semnificativa a stimei de sine.

Cum se pun implanturile dentare

Pentru ca stomatologul sa poata monta implanturile dentare este nevoie ca acesta sa respecte mai multi pasi foarte importanti:

  • Evaluare initiala a pacientului – Medicul dentist efectueaza o evaluare initiala pentru a determina daca pacientul este un candidat potrivit pentru implanturi. Acest lucru implica examinarea orala, radiografii si discutii despre istoricul medical si stilul de viata al pacientului.
  • Plasarea implantului printr-o procedura chirurgicala – In prima etapa chirurgicala, implanturile sunt plasate in osul maxilarului sau mandibulei. Aceasta este o interventie minora, de obicei efectuata sub anestezie locala.
  • Ateptarea ca implantul sa fie montat –Dupa plasarea implanturilor, urmeaza perioada de osteointegrare, care poate dura cateva luni. In acest timp, osul creste in jurul implanturilor, asigurandu-se o fixare stabila.
  • Montarea protezei si a coroanei Dupa osteointegrare, coroanele dentare, puntile sau protezele sunt atasate pe implanturi. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi cu forma si culoarea dintilor naturali.
  • Ingrijirea implanturilor – Implanturile dentare necesita ingrijire si igiena orala la fel ca si dintii naturali. Periajul regulat, utilizarea atei dentare si vizitele la medicul dentist sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii orale pe termen lung.

Implanturile dentare reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru restaurarea zambetului si functionalitatii orale. Desi costurile pot parea initial mari, este foarte important sa fie alese solutii durabile care sa ajute la obtinerea confortului si sigurantei pacientului.