Saturday, 20 July, 2024

Cauti casa de inchiriat Sibiu sau apartament 2 camere de inchiriat Sibiu?


Se apropie toamna, noul an universitar, inceperea scolii. Sibiul este un veritabil centru educational si cultural si putem sa realizam acest lucru, inventariind oamenii de cultura pe care i-a dat tarii.

Asa cum Bucurestiul si Craiova sunt centru universitare renumite pentru Muntenia, Brasovul, Sibiul, Targu-Muresul  si Cluj-Napoca sunt reprezentative pentru Ardeal.

Tinerii din satele indepartate vin la Sibiu sa studieze si parintii prevazatori doresc sa ii stie in siguranta, adica le cauta apartamente doua camere inchiriat Sibiu in care sa stea cu prieteni de incredere.

Stiu frati carora parintii le inchiriasera apartament cu doua camere, sa se gospodareasca si sa isi continue studiile, ajutandu-se reciproc. Aceasta este o strategie care da roade, fiindca ii pregateste pentru viata. Fratii invata sa aiba grija unul de altul, la nevoie sa se disciplineze reciproc cu sfaturi.

In Sibiu se poate inchiria un apartament de doua camere excelent amplasat nedecomandat cu 200 de euro. Pretul este atat de bun, incat parintii isi vor scuti copiii de atmosfera de camin si de anturajele nefaste.

Am stat la camin in liceu si stiu foarte bine ce aprecieri fac. Petrecerile date in camera ma impiedicau sa invat si daca ma impotriveam eram marginalizata rapid.

Intre studenti este si mai greu, fiindca petrecerile pot degenera rapid, de aceea parintele care inchiriaza un apartament investeste de fapt in sanatatea si in viitorul copilului.

Recent, una dintre colegele de serviciu foarte apreciate, a luat o hotarare care ni s-a parut ciudata tuturor, dar prin care a demonstrat ca este un parinte de nota 10.

Ea a vandut casa de la tara care avea baie si bucatarie, centrala si era racordata la canalizare si a ales una dintre acele case de inchiriat Sibiu de pe site-ul celei mai serioase agentii de imobiliare din Sibiu, Eurosibimobiliare.ro, sa fie alaturi de copiii ei care s-au inscris la facultatile din oras.

Ea si sotul ei s-au transferat si cu serviciile in oras, sa isi ajute copiii.

Am intrebat-o cum se indura sa isi lase postul de invatatoare, sa renunte la statutul de educator apreciat cu multa experienta, sa o ia de la zero in alta parte si mi-a raspuns fara sa stea pe ganduri:

-Sa stii ca m-am sacrificat si pentru copiii pe care i-am avut in clasa generatie dupa generatie. Copiilor mei le datorez insa totul. Ce familie am mai fi ca ei sa fie singuri si straini la oras, iar noi sa stam la sute de kilometri distanta de ei, cand au cea mai mare nevoie. Cum ne-am simti noi sa stim ca ei vin tarziu de la facultate si nu au nimic de mancare, iar la ora aceea tarzie trebuie sa stea sa incropeasca de mancare? Nu am putea sa stam la masa linistiti in aceste conditii.

Atunci am inteles-o pe deplin si mi-am dat seama ce multa dreptate are. Nu poti sa stai departe de copiii tai sub nicio forma si sa lasi instrainarea sa se interpuna intre tine si ei.

Parintii si copiii este bine sa stea in acelasi oras, sa se sustina reciproc si sa petreaca timp, bucurandu-se unii de altii.

Pentru ambele categorii de varsta mutarea la oras va fi un prilej de emancipare, oricat de grea ar fi. Este frumos sa locuiesti la sat, dar ce asteptari poate avea un tanar aflat la inceputul vietii de la un sat situat la capat de lume, in care nu exista fabrici, magazine, banci, ci o scoala mica, in care invata ultimii 8-9 copii?

Trebuie sa privim realist viata, altfel irosim timp pretios, care va fi foarte dificil de recuperat.

Pe site-ul agentiei imobiliare prezentat in acest articol, gasiti anunturi care va ajuta sa va mutati si sa fiti alaturi de copiii vostri.