Wednesday, 12 June, 2024

Ce activități poți face în București, ca să profiți din plin de vară


Cu pași repezi, vara se apropie de final și chiar dacă temperaturile plăcute se vor menține încă o perioadă, este recomandat să profiți la maximum de zilele rămase din acest anotimp. Cum te poți bucura din plin de ultimele momente pe care vara încă ți le oferă? Am pregătit pentru tine o listă cu activități pe care le poți face în București astfel încât să-ți creezi cele mai frumoase amintiri alături de persoanele dragi:

 

  1. Vizitează anticariatele din centrul capitalei

În special în zilele libere de la sfârșitul săptămânii, atunci când dorești să faci ceva cu adevărat relaxant, o vizită în Centrul Vechi al capitalei este ideală, mai ales spre seară, când temperatura este mai plăcută. Vizitând această zonă din București, ai acces la cele mai importante puncte de atracție, prin urmare nu trebuie să ratezi vizita la anticariatul Târgul Cărții, de unde poți cumpăra cărți pe care să le citești când vrei să te relaxezi, cadouri pentru cei dragi și povești pentru copii care să le ofere amintiri minunate. O plimbare printre rafturile pline de cărți va fi o binemeritată pauză de la toate dispozitivele electronice de care ești înconjurat.

 

  1. Citește în natură și în parcuri

Lectura este una dintre cele mai benefice activități asupra minții, pe care o poți practica oriunde te-ai afla, și care îți permite nu numai să te relaxezi, ci și să descoperi informații prețioase. Dacă vara aceasta nu te-ai bucurat încă de o sesiune de lectură în natură, e musai să faci acest lucru până la finalul anotimpului călduros. În București, parcurile sunt o adevărată oază de liniște, așa că noi îți recomandăm ca la următoarea ieșire în natură să citești cărțile autorului Gabriel Garcia Marquez, laureat la Premiului Nobel. Datorită modului său consacrat de a folosi descrierea în operele sale, Marquez este autorul ideal pe care să îl citești în parcul preferat din București.

 

  1. Vizitează fântânile arteziene de la Piața Unirii

Recent renovate, fântânile arteziene situate în apropiere de Casa Poporului oferă publicului larg un impresionant spectacol de lumini și muzică. După o pauză de doi ani, acestea au fost redeschise, iar spectacolul poate fi urmărit de vineri până dumincă, din luna mai și până în luna octombrie. În luna august, show-ul debutează de la ora 21, iar începând cu luna septembrie, spectacolul va putea fi vizionat începând cu ora 20.

 

  1. Participă la evenimentele stradale

În aproape fiecare weekend, în București au loc diverse evenimente, unele stradale, altele în parc ori anumite locații de interes. Online, vei putea găsi programul următoarelor evenimente, dintre care le poți selecta pe cele la care vrei să participi. Dacă nu ai fost încă la niciun astfel de eveniment, acum este cel mai bun prilej.

 

  1. Mergi la piscină

Dacă nu dorești să mergi până la mare și preferi confortul din propriul oraș, în București ai la dispoziție beach club-uri ori piscine unde te poți bronza, savura băutura preferată și înota în voie în zilele foarte calde. Chiar dacă este aproape finalul verii, nu uita să folosești crema de protecție solară, pentru a te proteja de razele ultraviolete.

 

  1. Mergi la teatru în aer liber

Una dintre activitățile foarte relaxante pe care le poți face în aceste ultime luni de vară este să participi la cât mai multe evenimente care au loc în aer liber: teatru, concerte, evenimente stradale etc. La teatrul in aer liber poți avea parte de o experiența unică, mai ales dacă vei participa alături de cei dragi.

 

  1. Ieșiri cu copiii în parcul de distracție

Ultimele zile de vacanță sunt emoționante pentru copiii, iar ieșirea într-un parc de distracții din București îi va ajuta pe aceștia să se bucure din plin de aventură. Ajută-i să își creeze amintiri unice în acest an, amintiri pe care să le prețuiască mult timp de acum înainte.

Deși vara se apropie de final, poți profita din plin de ultimele zile din acest sezon cu ajutorul activităților pe care ți le-am prezentat mai sus. Alege-le pe acelea care îți sunt pe plac și bucură-te din plin de relaxare și distracție.