Saturday, 14 September, 2024

Ce este, cum se face, efecte si greselile de evitat in cazul balayage par lung


Pentru a obtine iluminare naturala, nu este nimic mai bun decat sa te bazezi pe tehnica balayage. Blond, aramiu, caramel: exista ceva pentru toate gusturile si toate tipurile de par! Sa aflam cum se face balayage, ce efecte pot fi obtinute si mai presus de toate greselile care nu trebuie facute.

Balayage este o tehnica de decolorare a parului care-ti permite sa obtii reflexii mai usoare, “imprastiate” natural pe ici pe colo, care amintesc de decolorarile naturale tipice zilelor petrecute la mare si in aer liber, dand un efect de „par sarutat de soare”. Balayage decoloreaza in mod natural parul fara o schimbare majora fata de culoarea de baza si ofera un efect omogen, dar in acelasi timp personalizat, bazat si pe tipul tenului nostru. De fapt, nu obtii doar un tip de rezultat, dimpotriva: exista blond, aramiu, caramel si asa mai departe, pana la culori mai „nebunesti”, cum ar fi rosu.

Deschiderea sau vopsirea parului nu este intotdeauna o alegere buna, daca nu utilizezi tehnica potrivita. Balayage, spre deosebire de alte metode de decolorare a parului, iti permite sa obtii un efect natural fara a te vopsi complet.

In functie de rezultatul pe care doresti sa-l obtii, balayage-ul va fi blond sau aramiu, cum am spus, si acest lucru depinde si de culoarea initiala: parul va fi mai deschis decat culoarea naturala, dar rezultatul final va fi omogen, deoarece portiunile de par decolorate vor fi uniforme distribuit.

Mai exact, cum se face balayage? Pentru a-l realiza, se procedeaza prin impartirea parului in mai multe sectiuni, incepand de la varful cefei, formand un fel de „stea”. Efectul final va fi cu adevarat adaptat, deoarece stilistul va decolora suvita cu suvita, alegand cu atentie unde sa plaseze solutia de iluminare pentru a spori miscarea naturala a parului, pe baza tunsorii pe care o ai. La https://iconbeautystudio.ro/hairstyle/balayage-par-lung poti avea parte de o asemenea tehnica, la doar 700 de RON. Conceptul nu difera prea mult de cel al suvitarii parului, dar daca luminile si umbrele sunt pozitionate in locurile potrivite, balayage-ul va face nu numai parul, ci si fata mai tridimensionala, luminandu-o.

In plus, in timp ce alte tehnici sunt potrivite in principal pentru parul deschis la culoare, balayage-ul pe parul brun este perfect, deoarece nu creeaza decolorari agresive. Prin urmare, este o tehnica de iluminare potrivita atat pentru parul blond, cat si pentru parul inchis.

Dupa cum s-a mentionat, balayage este potrivit pentru toate lungimile de par, de la bob pana la parul foarte lung si cret. Chiar si pe parul scurt, balayage-ul ofera un rezultat excelent, cu exceptia cazului in care firele sunt atat de scurte incat este imposibil sa-l desparti in suvite.

Shatush sau balayage?

Mai bine shatush sau balayage? Spre deosebire de shatush care se efectueaza numai pe varfuri, balayage-ul pe par se efectueaza cu mana libera pe toata lungimea parului si nu doar pe o portiune a acestuia. Prin urmare, depinde ce efect doresti sa obtii. In comparatie cu balayage, rezultatul shatush este mai putin natural. Din acest motiv, efectul shatush va fi mai artificial, in timp ce iluminarea balayage va fi mai naturala. In plus, balayage este mai putin stresant decat shatush, care este mai agresiv fata de structura parului.

Balayage-ul pentru parul scurt si mediu va da intotdeauna un rezultat perfect si cu stralucire in locurile potrivite. Shatush prefera parul lung, deoarece trebuie sa existe o lungime suficienta pentru a fi decolorat doar la varfuri.

In cele din urma, balayage promite evidentieri progresive: daca vrem sa decoloram parul cu cateva tonuri, putem continua pas cu pas, in mai multe sedinte. Dimpotriva, shatush decoloreaza intr-un mod mai puternic chiar si in diferite nuante, dintr-o data, riscand sa afecteze negativ structura.

Avantajele balayage-ului

Cel mai mare avantaj al balayage-ului este ca, spre deosebire de alte moduri de decolorare, cum ar fi shatush, necesita o intretinere foarte mica! De fapt, uitam de  programarile lunare la coafor pentru a retusa culoarea.

Intr-adevar, balayage este si mai natural dupa o perioada de timp, iar cresterea nu va fi vazuta imediat. Asa cum am mentionat mai devreme, balayage pe parul blond este o necesitate, dar chiar si femeile cu par brun sau castaniu pot opta pentru aceasta tehnica fara prea multe griji. Stilistul va alege nuanta potrivita pentru ten si tunsoare, garantand un rezultat cu adevarat personalizat fara a fi artificial.

Balayage-ul blond este considerat a fi foarte dificil de realizat, deoarece nu iese suficient in evidenta pe baza deja decolorata. Rezultatul va fi mai aproape de un fel de „efect de lumina asupra parului”, deci fara contraste clare.  Acesta este motivul pentru care, chiar si pe parul blond, tehnica balayage ofera posibilitatea de a se juca cu lumini si umbre, oferind „evidentieri” care cu siguranta vor iesi in evidenta, iluminand unele zone ale parului mai mult decat altele. Balayage blond este un clasic pe care merita sa-l incerci!

Balayage-ul pe parul inchis si brun este un adevarat must daca doresti sa obtii o nuanta delicata fara contraste prea puternice. De exemplu, in cazul parului castaniu deschis, balayage caramel este probabil una dintre cele mai solicitate tehnici de decolorare in saloanele de coafura! De fapt, da imediat parului lumina cu reflexe calde, fara a fi prea artificial. Daca, pe de alta parte, iti plac contrastele putin mai evidente sau ai parul castaniu mediu, atunci balayage-ul castaniu ar putea fi perfect pentru tine! Pentru parul inchis la culoare, balayage ofera posibilitatea de a te juca cu nuante.

Ai grija, totusi, deoarece greselile cu balayage sunt frecvente.

In primul rand, trebuie sa ai o asteptare realista: tehnica balayage, asa cum am vazut, se bazeaza pe respectarea culorii naturale a parului si iti permite sa iti luminezi parul fara decolorare excesiva. Deci, nu este posibil sa amesteci mai mult de o culoare pentru a avea nuante de blond, rosu, cupru: vei obtine un efect personalizat datorita culorii de baza a parului.

Nu trebuie sa faci niciodata balayage singura acasa! In primul rand pentru ca efectul final va fi fals si, in al doilea rand, pentru ca va fi imposibil sa imparti corect suvitele pe tot capul, riscand sa ai efecte diferite pe par.

O alta greseala este de a face balayage inainte de a taia parul: fiind o tehnica care lumineaza exact unde se misca parul, scalarea ar schimba cu siguranta efectul final in rau.

In cele din urma, nu exagera: o greseala obisnuita este sa faci balayage prea des. Este recomandabil sa nu depasesti doua sau trei aplicatii pe an: la fel ca toate tehnicile de decolorare, daca sunt facute prea atent, ar strica structura parului prea mult.