O operatie keratoconus este o alegere cat se poate de importanta pentru oricine, aceasta fiind foarte eficienta in a opri evolutia keratoconusului. Aceasta boala este una degenerativa, ea manifestandu-se in primul rand prin subtierea progresiva a corneei, dar si prin deformarea aceteia. Este foarte important ca orice persoana sa aiba in vedere o astfel de interventrie, astfel incat sa scape de aceasta problema a corneei care afecteaza in ziau de azi un numar din ce in ce mai mare de oameni.
Ce presupune o operatie keratoconus?
Desfasurandu-se in sala de operatie, in conditii sterile, o operatie keratoconus necesita anestezie locala. Aceasta dureaza doar 15 minute pe ochi, iar avantajul principal al unei astfel de oepratii este ca ea nu necesita internare. De asemenea, ea nu necesita nici pansarea ochiului sau tratamente antibiotice. Poti oricand sa ai in vedere o astfel de interventie, iar o clinica buna iti sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi, astfel incat sa iei decizia cea mai potrivita pentru tine si sa optezi pentru o interventie care sa te ajute din acest punct de vedere.
Alegand o clinica buna care ofera un serviciu de operatie keratoconus, interventia va fi una minim invaziva si nedureroasa. Aceasta este menita de a stabiliza corneea, oprind in acelasi timp si evolutia bolii. Este recomandat ca aceasta interventie sa fie facuta in momentul in care apare diagnosticul de keratoconus, astfel incat aceasta sa fie foarte eficienta. Se evita in acest fle o viitoare deteriorare a vederii. O astfel de interventie este utila pentru ca restabileste acuitatea vizuala, de aceea este foarte important sa tii cont de acest lucru.
Este bine de stiut ca o astfel de interventie este indicat de a fi facuta in primele stadii ale bolii, astfel incat ea sa fie cat mai benefica. Crosslinking-ul este un proces natural, acesta avand loc in organism pe masura ce acesta imbatraneste. Odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta, crosslinking-ul devine din ce in ce mai accelerat. In structura corneei sunt fibre de colagen, iar sub actiuena razelor ultraviolete, nuamrul legaturilor chimice creste din ce in ce mai mult. In acelasi timp creste semnificativ si rezistenta corneei. Corneea slabeste, iar procesul slabirii acesteia este accelerat de diferitele substante care determina formarea de legaturi intre fibrele de colagen.
Interventia poate fi realizata cu sau fara indepartarea epiteliului cornean. Operatia cu indepartarea epiteliului cornean este una mai dureroasa, aceasta presupunand de obicei si unele complicatii in procesul de vindecare. Ea presupune asadar de obicei ochii rosii, dar si iritati la cateva zile dupa operatie. De asemenea, mai exista si posibilitatea ca vederea sa aiba probleme dupa aceasta ionterventie. O alta interventie este cea fara indepartarea stratului de la suprafata corneei. Aceasta procedura nu este dureroasa nici in momentul interventiei, nici dupa aceasta. Medicii utilizeaza diverse metode pejntru a facilita patrunderea unei substante catalizatoare in straturile corneei. O astfel de interventie este uan foarte eficienta, ea fiind indicata in cazul multor pacienti, de aceea orice pacient o poate avea in vedere pentru eficienta sa.