Wednesday, 12 June, 2024

Ce este micropigmentarea si cum functioneaza?


Micropigmentarea este o procedura facuta in saloane de infrumusetare pentru persoanele care vor s aiba sprancenele foarte bine definite. Iata ce este aceasta procedura si care sunt efectele sale.

Cand este necesara micropigmentarea?

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui sa apelezi la un salon micropigmentare. Unl dintre ele este chiar faptul ca te-ai saturat sa iti pensezi tot timpul sprancenele sau poate ca rezultatele nu sunt cele mai bune. De asemenea, e posibil sa nu mai vrei sa apelezi la machiaj pentru a-ti evidentia sprancenele. Cu micropigmentarea, ai scapat de toate aceste probleme.

Micropigmentarea poate sa fie o solutie pentru a corecta anumite probleme cu sprancenele cum ar fi existenta anumitor fire prea scurte sau prea rare. Apelarea la un astfel de tratament iti va da un aspect fresh fara sa fie nevoie sa apelezi la creme iluminatoare si la machiaj.

Cum se face micropigmentarea si cat de sigura este?

Micropigmentarea sprancenelor este un proces sigur. Va fi nevoie de un ac de unica folosinta pe care specialistul il va desface in fata ta. Ustensilele pentru micropigmentare sunt sterilizate respectand normele existente, deci nu ar trebui sa iti faci griji. Daca totusi este preocupata de acest lucru poti solicita ca instrumentele sa fie sterilizate din nou.

Pigmentii medicali utilizati sunt testati antiseptic si alergenic si cei mai multi sunt produsi in afara tarii, respectand normele existente.

Cat costa micropigmentarea?

Preturile sunt diferite de la un salon la altul si depind in general de materialele utilizate, de experienta pe care o au cosmeticienii si de pozitia salonului. In cazul in care mergi la un salon foarte cautat atunci si preturile vor fi mai mari. In general pretul variaza intre 600 si 800 de lei, iar repigmentarea este necesara la 6 luni sau la 12 luni, in functie de modul in care pigmentul ramane sau paraseste corpul.

Ce sa faci inainte de pigmentare?

Pentru ca micropigmentarea sa aiba succes trebuie sa tii cont de mai multe sugestii:

 • Nu bea cafea, energizante sau alcool inainte cu o zi
 • Nu lua vitamina E, aspirina, niacina sau ibuprofen cu 24 de ore inainte
 • Nu sta prea mult la soare cu cel putin trei zile inainte de a merge la salon
 • Nu lua Omega-3 cu minim o saptamana inainte
 • Nu te epila cu 2 sau 3 zile inainte de tratament
 • Evita gomajul chimic si tratamentul cu laser pentru minim doua saptamani inante de a merge la micropigmentare
 • Asigura-te ca nu iti uzi deloc sprancenele cu 2 sau 3 zile inainte de a merge la salon
 • Nu te pensa cu minim doua zile inainte de tratament
 • Dupa tratament, sprancenele trebuie tinute departe de apa minim 7 zile
 • Evita tratamentele cu botox pentru minim o luna inainte de tratament
 • Evita activitatile fizice intense in ziua tratamentului
 • Nu te machia in ziua tratamentului

Avand in vedere toate informatiile de mai sus, vei gasi cu siguranta cele mai bune solutii pentru tine in momentul in care vrei sa iti micropigmentezi sprancenele astfel incat sa te asiguri ca rezultatele dureaza.