Wednesday, 19 June, 2024

Ce este releveul BOMA si de ce este el necesar?


Atunci cand cumperi, vinzi sau inchiriezi un spatiu, un factor important il joaca suprafata utila pe care o ai la dispozitie. Indiferent de natura sau dimensiunea imobilului, realizarea releveurilor este absolut necesara pentru o multitudine de operatiuni precum restaurare, renovare, amenajari, demolare, cat mai ales pentru determinarea suprafetei totale, pentru a putea stabili un cost real si corect pentru viitoarele tranzactii. Realizeaza un releveu BOMA prin Eurosurvey si ai garantia unor informatii cu grad de acuratete si precizie.

Ce reprezinta BOMA?

BOMA este un standard universal prin intermediul caruia se determina exact si sigur care sunt dimensiunile unor cladiri, indiferent care este anul constructiei acestora, arhitectura constructiei sau designul abordat. In principiu, se foloseste pentru a determina un raport cost – suprafata utila cat mai corect si transparent atat pentru proprietari, cat si pentru viitorii utilizatori. Poate fi folosit in cazul tuturor cladirilor, fie ele de birouri, industriale, comerciale sau rezidentiale. Este ideal in cazul in care nu doresti sa apelezi la masuratori mai complexe si detaliate, ci iti doresti strict sa cunosti cati metri patrati vinzi, cumperi sau inchiriezi, astfel incat si pretul stabilit sa fie unul corect.

Ce utilitate are?

Desi pare o chestiune care i-ar putea interesa doar pe administratorii sau proprietarii unor cladiri, este la fel de importanta si pentru chiriasi sau locatari. Este bine de stiut ca datele reale coincid cu cele furnizate, iar un releveu BOMA te poate ajuta sa descoperi acest lucru. Astfel, demarand un asemenea demers, vei putea observa clar care este suprafata pusa la dispozitie si sa decizi daca suma solicitata in schimb este cea corecta. Se evita, pe aceasta cale,  marirea preturilor, punand bazele unor contracte transparente.

Aceste masuratori pot fi utile si in cazul in care se doreste realizarea anumitor modificari intr-un apartament. Permit calcularea cat mai eficienta a spatiului disponibil, astfel incat sa rezulte o lucrare corecta si avantajoasa din toate punctele de vedere.

De ce sa colaborezi cu Eurosurvey?

De peste 14 ani oferim  servicii de masuratori topografice , timp in care acestea s-au dezvoltat constant pana in punctul in care ofera clientilor cel mai precis rezultat. Se utilizeaza metode, tehnologii si aparate de ultima generatie care sa ofere modele digitale, ,  reflectandcat mai fidel realitatea.

Mai mult decat atat, pretul se stabileste personalizat la fiecare solicitare. Cu alte cuvinte, fiecare proiect are un cost specific determinat de suprafata vizata, de complexitate si de alte detalii tehnice si practice care se stabilesc pentru fiecare proiect in parte.