Wednesday, 12 June, 2024

Ce este terapia Schroth și când este recomandată


terapia Schroth

Terapia Schroth este o tehnică dezvoltată în Germania pentru a trata scolioza, o afecțiune caracterizată printr-o curbură anormală a coloanei vertebrale. Este un program de exerciții corective tridimensionale care se concentrează pe îmbunătățirea posturii și a echilibrului, diminuând în același timp durerea asociată scoliozei.

Abordarea Schroth constă în exerciții adaptate pentru a aborda modelul specific al individului de curbură și deformare a coloanei vertebrale. Aceste exerciții sunt concepute pentru a contracara tragerea neuniformă a mușchilor de pe ambele părți ale coloanei vertebrale, reducând sau oprind astfel progresia curbei și ajutând pacienții să-și îmbunătățească postura. Terapeutul oferă, de asemenea, educație despre obiceiurile adecvate de somn, mecanica corpului, sfaturi alimentare și alte modificări ale stilului de viață care pot ajuta la gestionarea simptomelor scoliozei. În plus, terapeuții folosesc tehnici manuale precum mobilizarea miofascială și întinderea mușchilor pentru o corecție posturală ulterioară.

Ce afecțiuni tratează?

Terapia Schroth este o formă de terapie fizică utilizată pentru a trata persoanele cu scolioză, o afecțiune în care coloana vertebrală dezvoltă o curbură anormală. Scopul terapiei Schroth este de a îmbunătăți postura și de a reduce progresia scoliozei.

Pe lângă tratarea scoliozei, terapia Schroth poate fi benefică celor care suferă de cifoză sau lordoză, alte două deformari ale coloanei vertebrale care determină o curbură excesivă. Folosind tehnici de respirație specifice și exerciții speciale care încurajează echilibrul muscular și poziționarea corectă a coloanei vertebrale, practicienii speră să prevină progresia ulterioară a acestor afecțiuni, ajutând, de asemenea, pacienții să obțină o mai mare flexibilitate în mușchii coloanei vertebrale.

Cum funcționează?

Aceste exerciții sunt concepute pentru a viza mușchii și coloana vertebrală afectate de scolioză, cu scopul de a reduce curbura, de a îmbunătăți postura și de a ameliora durerea și disconfortul.

Când este recomandată terapia Schroth? Scolioza poate fi diagnosticată la orice vârstă, de la copilărie până la vârsta adultă, dar este cel mai frecvent între 10 și 15 ani. Dacă un copil sau un adult este diagnosticat cu scolioză, medicul lor poate recomanda terapia Schroth ca parte a planului lor de tratament. Terapiile pot ajuta la reducerea curburii coloanei vertebrale, în timp ce întăresc mușchii de bază pentru a susține o bună postură și alinierea. În plus, urmarea exercițiilor prescrise poate ajuta la prevenirea agravării în continuare a curburii coloanei vertebrale în timp.

Beneficiile terapiei Schroth

Deși este folosită în mod tradițional pentru adolescenți și adulți tineri, terapia Schroth poate fi, de asemenea, benefică persoanelor de toate vârstele. Terapia Schroth se bazează pe principii active de autocorecție care combină exercițiile de respirație cu corecțiile posturale pentru a îmbunătăți postura și a reduce curbura coloanei vertebrale. De obicei, este recomandat celor care au fost diagnosticați cu scolioză ușoară până la moderată și au sub 24 de ani. Urmând această abordare terapeutică, persoanele pot fi capabile să obțină un control mai bun asupra stării lor fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală.

Contraindicații

Terapia Schroth este un tip de terapie fizică care este utilizat pentru a trata scolioza. Acesta implică exerciții specifice care sunt concepute pentru a încuraja coloana vertebrală să se dezvolte într-o formă corectă, simetrică. Cu toate acestea, există anumite contraindicații care pot face acest tip de tratament nepotrivit unor persoane.

Când consideră terapia Schroth ca opțiune de tratament, medicii trebuie să evalueze mai întâi dacă va fi sau nu o alegere adecvată. Această evaluare ar trebui să ia în considerare vârsta și nivelul de mobilitate ale individului, precum și orice condiții preexistente pe care le-ar putea avea.

În concluzie, terapia Schroth este o abordare cuprinzătoare, tridimensională, pentru tratarea scoliozei, care se concentrează pe corectarea posturii și a dezechilibrelor musculare. Este recomandat oricărui pacient care a fost diagnosticat cu scolioză, variind de la cazuri ușoare până la cele mai severe. Cu ajutorul unui terapeut cu experiență, acest tip de terapie poate fi eficient în reducerea durerii, îmbunătățirea flexibilității și prevenirea progresiei ulterioare a curburii.