
Un smartwatch este un dispozitiv portabil care este conceput pentru a fi purtat la încheietura mâinii. La fel ca smartphone-urile, ele folosesc ecrane tactile, oferă aplicații și adesea înregistrează ritmul cardiac și alte semne vitale.
Modelele Apple Watch și Android au determinat mai mulți consumatori să aprecieze utilitatea purtării unui mini computer la încheietura mâinii. În plus, ceasurile inteligente de specialitate pentru activități în aer liber completează adesea alte dispozitive mai voluminoase din trusa de instrumente a unui aventurier.
Ce fac smartwatch-urile?
Majoritatea smartwatchurilor – indiferent dacă sunt destinate utilizării zilnice sau pentru scopuri specifice – oferă o suită de funcții standard:
Notificări: Smartphone-urile afișează notificări pentru a te alerta cu privire la evenimente sau activități importante. Tipurile de notificări diferă; dispozitivele conectate la un smartphone pot oglindi pur și simplu notificările telefonului pe încheietura mâinii tale, dar alte ceasuri inteligente afișează notificări pe care doar un dispozitiv purtabil le-ar putea oferi. De exemplu, ceasurile Apple mai noi includ un senzor de cădere. Dacă cazi în timp ce porți ceasul, acesta sesizează mișcarea ta ulterioară. Dacă nu detectează nicio mișcare, trimite o serie de notificări în creștere. Nu răspunzi la notificare, iar ceasul va presupune că ești rănit și alertează autoritățile în numele tău.
Aplicații: Pe lângă afișarea notificărilor de pe telefon, un smartwatch este la fel de bun ca și aplicațiile pe care le acceptă. Ecosistemele aplicațiilor variază și sunt legate fie de mediile Apple, fie de mediile Google. Ceasurile inteligente cu un scop dedicat, cum ar fi drumețiile sau scufundările, acceptă, în general, aplicațiile de care au nevoie pentru a îndeplini acest scop, fără posibilitatea de a adăuga alte tipuri de aplicații.
Gestionare media: majoritatea smartwatch-urilor asociate cu smartphone-uri pot gestiona redarea media pentru tone. De exemplu, atunci când asculți muzică pe un iPhone folosind AirPod-urile Apple, poți utiliza Apple Watch pentru a schimba volumul și melodiile.
Răspunzi la mesaje prin voce: Dacă cauți cel mai bun smartwatch, acesta cu siguranță va avea funcția de dictare vocală.
Urmărirea fitnessului: dacă ești un atlet de bază, o bandă de fitness dedicată este probabil o alegere mai bună decât un ceas inteligent. Cu toate acestea, multe ceasuri inteligente includ un monitor de ritm cardiac și un pedometru pentru a-ți urmări antrenamentele.
GPS: Cele mai multe smartwatch-uri includ un GPS pentru a-ți urmări locația sau pentru a primi alerte specifice locației.
Durată bună de viață a bateriei: smartwatch-urile moderne dispun de baterii care au durata de viață pe întraga zi, cu o utilizare normală. Utilizarea bateriei variază; Apple Watch are de obicei 18 ore de utilizare normală la o singură încărcare, în timp ce alte ceasuri au două sau trei zile.
Tipurile de smartwatch-uri
În linii mari, smartwatch-urile ocupă două nișe pe piața de dispozitive portabile. În primul rând, un ceas inteligent de uz general, cum ar fi Apple Watch și majoritatea dispozitivelor Android alimentate de Google, îmbină forma și funcția. Sunt concepute pentru a înlocui ceasurile de mână mecanice și depind în mare măsură de smartphone-uri. Gândește-te la ele ca pe un dispozitiv de sprijin pentru telefonul tău pe care se întâmplă să îl ții la încheietura mâinii. Cred că nu mai e nevoie să menționăm că brandurile puternice care produc cele mai bune telefoane mobile oferă și câte o variantă de smartwatch care să fie compatibil cu aceste modele.
Scurtă isorie a smartwatch-urilor
În timp ce ceasurile digitale există de zeci de ani – unele cu abilități precum calculatoare și convertoare de unități – abia în anii 2010 companiile de tehnologie au început să lanseze ceasuri cu abilități asemănătoare smartphone-urilor.
Apple, Samsung, Sony și alți jucători importanți oferă ceasuri inteligente pe piața de consum, dar un mic start-up merită de fapt meritul pentru popularizarea smartwatch-ului modern.
În același timp, progresele în miniaturizarea siliciului au deschis ușa către alte tipuri de ceasuri inteligente cu scop dedicat. Companii precum Garmin produce modele care sunt mai robuste și optimizate cu senzori și trackere pentru a sprijini expedițiile în țară. De asemenea, alte companii care produc smartwatch-uri au lansat modele optimizate pentru scufundări care rezistă timp îndelungat la adâncimi semnificative.
Dacă vrei să afli mai multe informații despre aceste dispozitive și dacă vrei să găsești care este cel mai potrivit model pentru tine, îți recomandăm să citești mai multe pe https://topelectronice.ro/