Friday, 25 November, 2022

Ce facem cand am varsat lichid pe laptop?


service laptop Bucuresti

Laptopul este in zilele noastre cel mai folosit dispozitiv pentru realizarea diferitelor sarcini atunci cand avem nevoie de tehnologie. Indiferent daca avem nevoie de redactarea documentelor sau de realizarea unor operatiuni specifice activitatii domeniului in care lucram ori daca folosim laptopul pentru a ne relaxa urmarind filme online sau diferite podcasturi pe YouTube, laptopul este folosit intr-o foarte mare varietate de situatii.

 

In acest context nu este de mirare ca uneori putem ajunge in situatia in care anumite lichide sa fie varsate pe laptop. Fie ca vorbim despre cafea, ceai, apa sau sucuri, oricare dintre aceste lichide ajunse pe laptop pot provoca daune majore. Tocmai de aceea este important sa stim cum procedam intr-o situatie in care am varsat un anumit tip de lichid pe laptop si cand este indicat sa apelam la un service laptop Bucuresti.

 

Sfaturi pentru evitarea daunelor majore

 

Cu toate ca este recomandat a se evita ajungerea oricarui tip de lichid pe laptop, astfel de accidente se pot intampla oricui si in diferite situatii. Daca din neatentie sau din graba ai varsat ceai, cafea sau apa pe laptop, este important sa stii cum trebuie sa procedezi de indata pentru a evita daunele majore are pot surveni la nivelul laptopului.

 

In acest sens primul sfat este acela de a scoate imediat din priza laptopul. Cu alte cuvinte, sursa de alimentare cu energie electrica a laptopului trebuie sa fie indepartata imediat, avand in vedere ca lichidele in combinatie cu energia electrica nu sunt compatibile. Ba mai mult, exista riscuri majore daca apa ajunge in contact cu dispozitive conectate la sursa de energie electrica. In cazul laptopurilor care permit scoaterea bateriei este indicata indepartarea bateriei din laptop.

 

Un alt sfat util intr-o astfel de situatie este ca dupa ce ai deconectat laptopul de la sursa de energie electrica, sa procedezi la oprirea dispozitivului. De indata ce ai observat ca ai varsat lichid pe tastatura laptopului, trebuie apasat butonul de oprire sau folosirea comenzii de oprire. Cu cat se intarzie mai mult o astfel de operatiune, cu atat laptopul poate suferi daune mai mari. In consecinta renunta la salvarea documentelor la care lucrai sau orice activitate desfasurai pe laptop si alege sa il opresti. Astfel vei putea evita necesitatea de a apela la serviciile oferite de un service laptop Bucuresti.

 

Odata ce laptopul este oprit si deconectat de la sursa de energie electrica, este recomandat sa indepartezi lichidul acumulat la nivel de tastatura. Pentru acest lucru se pot folosi servetele cu capacitate mare de absorbtie sau un propop foarte fin. Atentie mare insa la indepartarea lichidului de pe tastatura laptopului. Nu este recomandata bruscarea tastelor sau apasarea foarte puternica pe tastatura ori pe carcasa laptopului. Pentru a indeparta eventualul lichid acumulat in interiorul carcasei, se recomanda pozitionarea laptopului intr-o pozitie care sa contribuie la scurgerea lichidului.

 

Un sfat foarte important este evitarea folosirii de echipamente cu aer cald pentru a usca mai rapid laptopul. Aerul cald va provoca daune si mai mari. Nu in ultimul rand se recomanda lasarea la uscat a laptopului pentru cel putin 24-36 de ore inainte de a-l reporni.

 

Apeleaza la specialistii in reparatii laptopuri

 

Daca ai avut ghinionul de a varsa lichid pe laptop si ai urmat pasii de mai sus, dar ai in continuare temeri cu privire la faptul ca un astfel de incident ar fi putut provoca daune laptopului, este indicat sa apelezi la un service laptop Bucuresti. Intr-un astfel de service autorizat vei beneficia de personal calificat pentru a face verificarea laptopului si a te asigura de faptul ca totul este in regula. In eventualitatea unor probleme, vei putea beneficia de reparatii pentru laptop astfel incat acesta sa functioneze in parametrii optimi.