Thursday, 18 July, 2024

Ce greseli trebuie sa eviti atunci cand apelezi la servicii de rent a car


Indiferent daca ai decis sa vizitezi un loc nou in vacanta sau trebuie sa te deplasezi in interes de afaceri, cea mai buna solutie este sa apelezi la serviciile de inchirieri auto. In acest mod confortul tau este asigurat pe deplin.

Cu toate ca serviciile de rent a car Bucuresti reprezinta cea mai buna solutie pentru a te deplasa in siguranta si confortabil, exista cateva greseli pe care le poti face si astfel experienta sa nu mai fie atat de placuta pe cat te-ai fi asteptat. Noi am facut o lista cu cele mai comune cinci greseli pe care le-ai putea face si, daca te-ai confruntat cu una dintre acestea atunci vei sti motivele pentru care nu te-ai putut bucura de servicii.

 

Nu ai citit contractul cu atentie

 

Poate din neatentie sau sub presiunea timpului ai semnat contractul doar pentru a putea lua cheile si sa pleci o data la drum. Sunt multe persoane care ignora importanta termenilor contractuali si in momentul returnarii masinii nu stiu de ce au fost luati la rost pentru anumite nereguli.

Mai mult de atat, este posibil sa fie trecute in contract taxe suplimentare despre care nu se spune nimic pe site sau unele clauze privind returnarea masinii. Recomandam sa parcurgi cu grija contractul si sa il semnezi numai dupa ce esti sigur ca ai inteles totul.

 

Returnarea masinii fara combustibil

 

Din lipsa de timp sau in necunostinta de cauza, returnezi autovehiculul fara sa ii fi facut un plin inainte. In acest caz s-ar putea sa fie nevoie sa platesti in plus. Masina trebuie returnata in conditiile stipulate in anexa contractului deoarece in caz contrar vei fi nevoit sa platesti mai mult decat ai planificat inainte.

Deteriorarea unor bunuri care apartin firmei de inchirieri auto

 

Cu masina inchiriata trebuie sa te comporti la fel de bine ca si cand ar fi cea personala. Neglijenta poate sa iti creeze anumite probleme si va trebui sa platesti pentru bunurile deteriorate. Trebuie sa te gandesti ca vei avea nevoie de servicii si intr-un viitor apropiat sau mai indepartat iar atunci firma de inchirieri auto isi rezerva dreptul de a refuza oferirea autovehiculului in grija ta.

 

Returnarea masinii murdara

 

Cu toate ca in contractu de prestari servicii este stipulate si modul in care trebuie sa fie returnata masina inchiriata multe persoane ignora acest lucru. In cazul in care returnezi masina murdara atat in exterior cat si in interior atunci este posibil sa fii suprataxat. O tapiterie patata, prezenta noroiului pe bord, scaune sau bancheta sau a unor pete care necesita o curatare in detaliu toate pot sa fie taxate de firma de inchirieri auto.

Inainte de a returna masina asigura-te ca o predai in aceleasi conditii in care ti-a fost data in folosinta masina.

 

Fumezi in masina

 

Companiile de inchirieri auto specifica in mod clar in contract ca nu se fumeaza in masina. Scrumul de tigara si tigarile in general pot lasa un miros neplacut, sa arda materialele din interior si sa creeze multe neplaceri pentru firma de inchirieri auto.

Daca doresti sa fumezi neaparat o tigara atunci fa acest lucru in exteriorul autovehiculului. Daca firma obtine dovezi legate de faptul ca in masina s-a fumat atunci vei putea plati o taxa suplimentara.