Wednesday, 19 June, 2024

Ce ofera programele de cursuri pentru copii si cat de mult influenteaza acestea dezvoltarea participantilor?


Fiecare copil este diferit si, prin urmare, fiecare proces de dezvoltare variaza in functie de individ. Din acest motiv, programele educationale de cursuri pentru copii, dedicate celor cu varsta intre 11 si 14 ani, propun un concept de studiu coerent, care stimuleaza si urmareste atingerea potentialului fiecarui copil prin training, sprijin constant si evaluare permanenta.

Invatarea experientiala este pilonul central al acestor module oferite de Success Academy si unul dintre cele mai eficiente instrumente de pregatire a copiilor in prezent, bucurandu-se de un real succes ce este sustinut de rezultate remarcabile in randul cursantilor.

Programele realizate pentru grupele de 11 – 14 ani se axeaza in principal pe invatarea practica, cu exemplificarea concreta a notiunilor predate. Organizate in spatiul fizic, intr-o sala de curs cu cel mult 12 copii, acestea permit o mai buna interactiune a participantilor unii cu ceilalti. Este important de stiut ca exista numeroase avantaje de care poti avea parte, daca alegi modulele predate in clasa. Iata cateva dintre acestea!

• Grupele formate au dimensiuni reduse, incluzand cel mult 12 copii;

• Obiectivele propuse nu sunt generale, ci sunt stabilite impreuna cu tinerii si cu parintii acestora;

• Se profita de socializarea fata in fata, care este mult mai benefica pentru dezvoltarea de lunga durata;

• Feedback-ul oferit in cadrul unor cursuri pentru copii este individualizat;

• Se asigura testare si consiliere de cariera personalizata pentru fiecare participant in parte;

• Durata cursului este de 30 de saptamani, organizate in sedinte saptamanale de cate 2 ore care respecta structura anului scolar clasic in ceea ce priveste programul de vacante si de sarbatori legale;

• Se incurajeaza invatarea limbii engleze la un nivel performant, fiind acoperite toate nivelurile de pregatire: incepator, intermediar si avansat.

cursuri pentru copii

Concept unic de predare!

Dezvoltarea tinerilor este un proces individual si de durata care implica un sistem educational pragmatic. In acest sens, tematicile unor cursuri pentru copii se bazeaza indeosebi pe aspectele relevante in evolutia individuala. Acestea sunt autocunoasterea si dezvoltarea personala, stilul de viata echilibrat, comunicarea, inteligenta emotionala si intrapersonala, gandirea critica si analitica.

Subiectele pe care se pune accent in cadrul programelor pentru copii, in primul an de studiu, se refera la psihologia adolescentilor, relatii, comunicare, abilitati si independenta financiara. Cursurile sunt oferite de traineri cu experienta nationala si internationala in educatie si in business, ceea ce face ca rezultatele finale sa fie unele dintre cele mai spectaculoase.

Pe parcursul sesiunilor de cursuri pentru copii, acestia invata cum sa isi creasca increderea de sine, cum sa depaseasca frica de esec, cum sa fie autentici si cum sa aiba o gandire strategica si un mindset de invingator. Pentru a-si construi relatii si parteneriate de succes, acestia invata cum sa isi dezvolte inteligenta interpersonala si empatia, cum sa relationeze cu parintii si cum si ce sa vorbeasca cu ceilalti.

Abilitatile personale sunt cizelate prin modulele centrate pe tehnicile de organizare, stabilirea unui plan de actiune viabil, persuasiune si tehnicile de influentare a celor din jur.

Veleitatile antreprenoriale se dezvolta, de asemenea, prin abordarea unor subiecte semnificative, ca de pilda: cum se fac banii. pe bune, cum devii un antreprenor social si educatia financiara.

Cadru interactiv si prietenos

Prin exercitii, jocuri si experiente practice, alaturi de colegi care au aceleasi interese, se creeaza un mediu de lucru foarte prietenos. Mixul de metode moderne de educatie (lucru in echipa, training, coaching, mentoring, feedback) determina participantii sa fie foarte incantati de activitatile desfasurate.

Asadar, ca parinte, ai posibilitatea de a oferi prin intermediul unor cursuri pentru copii un cadou nepretuit propriului copil. Cu rezultate excelente pe termen lung, acestea isi lasa o amprenta puternica in construirea personalitatii viitorului adult.