Saturday, 13 April, 2024

Ce sa alegi: locatii petreceri copii sau propria locuinta


Ziua de nastere a copilului tau este, fara indoiala, un eveniment fericit si emotionant. Trecem prin tot felul de stari, de la emotie la fericire si incercam sa facem, in asa fel, incat fiecare moment sa fie unul cu totul si cu totul deosebit. Desigur, mai sunt si alte aspecte la care sa ne gadim, cum ar fi locatia, aranjamentele, numarul de persoane care vor participa si, desigur, deranjul ce va fi facut. Asa ca, inevitabil, vine intrebarea tuturor parintilor: ziua de nastere o facem acasa sau in locatii petreceri copii? Alegerea locatiei depinde de multe lucruri ce trebuie luate in calcul.

Petrecere facuta acasa: de ce?

Daca oaspetii sunt putini, sa zicem cel mult 5 sau 6 persoane, se poate planifica o petrecere in propria locuinta pentru ca nu ne convine sa inchiriem o locatie anume pentru atat de putine persoane. A organiza o petrecre pentru copii are anumite avantaje si dezavantaje.

Avantajele petrecerii in casa

Casa este cu siguranta un loc familiar, unde stim ca vom gasi tot ce avem nevoie. Este un loc ideal pentru ca „spune” multe lucruri despre copilul care va fi sarbatorit in acea zi. Copilul va fi, de asemenea, mandru sa isi arate propriul dormitor si jucariile prietenilor sai.

Daca ai la dispozitie o taverna sau o mansarda, poti echipa si aranja aceste spatii asa cum iti doresti sau isi doreste micul sarbatorit. In plus, nu esti conditionat de nimic. Nu ai ora la care sa ajungi si la care sa predai sala de petreceri.

Avantajul, fara indoiala, al petrecerii pentru ziua de nastere, facuta acasa este ca totul este gratuit, sau macar mult mai ieftin. Platesti doar pentru mancare, bauturi, decoratiuni si, eventual, pentru un animator. Dar acestea nu sunt cheltuieli extraordinare si ce pot fi suportate de cei mai multi dintre noi, chiar daca ne limitam la basic.

In plus, petrecerea poate fi organizata si „in ultimul moment”, nefiind nevoit sa incepi sa te mobilizezi inainte in cautarea unei locatii: casa noastra este intotdeauna gratuita si nu trebuie facuta o rezervare prealabila.

Dezavantajele petrecerii in casa

Daca ai o casa de dimensiuni medii, dezavantajul petrecerii in casa este spatiul. Va trebui sa ai mai multa grija ca invitatii sa nu sparga diferitele obiecte din casa, pana la confuzia care va fi creata. De asemenea, mizeria care va fi facuta nu poate fi trecuta cu vederea, sub nicio forma.

Pentru petrecerea de acasa trebuie sa ne ocupam de toata organizarea petrecerii de ziua de nastere: de la primirea oaspetilor, la jocuri, la bufet, bauturi si asa mai departe, desi unele aspecte pot fi remediate folosind o firma de catering.

Trebuie luata in considerare si prezenta parintilor. In acest caz poti indica la ce ora se incheie petrecerea si poti cere sa nu ramana acolo pe toata durata petrecerii. Totusi, daca copiii sunt foarte mici, prezenta parintilor este obligatorie. Fratii si surorile oaspetilor trebuie, de asemenea, luati in considerare. De asemenea, in acest caz, avand in vedere spatiul limitat, este posibil sa se ceri ca doar oaspetele sa participe la petrecere si nu si restul fratilor.

Petrecerea intr-o locatie speciala

In afara casei exista cu adevarat o gama larga de alegere. Exista o multime de locuri care organizeaza petreceri pentru ziua de nastere. Ne putem orienta catre locatii care vor inchiria, pur si simplu, spatiul pana la locatii care organizeaza o petrecere completa, cu decorarea camerei, bufetului si animatorului. De asemenea, in ultimul timp, tot mai multi parinti opteaza pentru spatii de realitate virtuala. O astfel de locatie este Frenzy VR. Aici copiii se pot distra de minune cu experiente de realitate virtuala inedite. Angajatii salii de VR se vor ocupa de tot. Tot ce trebuie sa faci este sa discuti cu ei detaliile si sa faci o rezervare.

Atunci cand alegi locatia, trebuie sa iei in considerare numarul de participanti, varsta copilului, interesele copilului, zona si, desigur, bugetul.

Avantajele unei petreceri in afara casei

Daca alegi sa organizezi o petrecere in alta locatie decat in propria locuinta, vei avea mai mult spatiu, mai ales daca nu ai o casa foarte mare. Prin urmare, copilul poate invita mai multi prieteni. Cu toate acestea, retine ca chiar si locatiile pentru petrecere pot avea un numar maxim de participanti sau pot avea costuri suplimentare pentru fiecare participant suplimentar la petrecerea de ziua de nastere. De exemplu, pachetul pentru petrecerea aniversara este conceput pentru 10 sau 15 copii. Pentru fiecare copil suplimentar trebuie sa platesti.

Alegerea unei locatii iti va permite sa fii mai relaxat si sa te bucuri mai mult de petrecere. Nu va trebui sa iti faci griji cu privire la toata organizarea si la daunele pe care oaspetii le pot provoca casei tale. Angajatii locatiei se vor ocupa de absolut tot. In plus, poti organiza si pentru parinti ceva inedit, cum ar fi o experienta VR.

Dezavantajele petrecerii la o locatie

Cu siguranta petrecerea intr-o locatie speciala este mai scumpa. Chiar daca alegi o sala simpla, pe care sa o decorezi tu, va trebui intotdeauna sa platesti chiria spatiului.

In functie de locul pe care il alegi, va trebui probabil sa aduci de acasa anumite obiecte sau produse. Daca trebuie sa ai grija de decoratiuni si bufet, vor fi mai multe lucruri de adus. Daca, pe de alta parte, locatia iti ofera un bufet (chiar si de baza) si amenajeaza locatia, va fi mult mai usor. Trebuie sa respecti un anumit orar. Este o ora de sosire si o ora la care invitatii trebuie sa plece.

In concluzie…

Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Multi parinti insa opteaza pentru locatii speciale, precum Frenzy VR. De ce? Pentru ca doresc sa ofere copilului si oaspetilor o experienta de neuitat si sa faca ziua de nastere un eveniment de care cu totii sa isi aduca aminte cu drag.