Saturday, 20 July, 2024

Ce substante se folosesc la serviciile de dezinfectie COVID-19?


Suntem informati in permanenta cu privire la ultimele cercetari si mutatiile virusului SARS-COV-2. La Pest Solution dispunem de toate mijloacele necesare pentru a obtine o dezinfectie eficienta, chiar si impotriva acestui virus care a cauzat pandemia. Citeste aici despre ce fel de substante se folosesc la serviciile de dezinfectie COVID-19.

Cum se face dezinfectia in timpul pandemiei de coronavirus

Stim acum ca virusul SARS-COV-2 se transmite prin contact direct cu secretiile respiratorii ale unei persoane deja infectate cu acest virus. Asadar, daca cineva infectat tuseste sau stranuta langa tine si nu ai mascade protectie, exista sanse sa contactezi si tu boala. De asemenea, daca atingi suprafete infectate, risti sa fii afectat de virusul SARS-COV-2.

Dar daca dezinfectia este realizata ca la carte, suprafetele sunt dezinfectate corect si toata lumea poarta masca faciala, conform reglementarilor in vigoare, poti tine COVID-19 la distanta de tine, familia, angajatii si clientii tai.

Dezinfectia se efectueaza pe toate suprafetele din mediul inconjurator – de la podele si pereti pana la mobilier, periferice de la computer, intrerupatoare si manerele usilor. Daca suprafetele atinse frecvent sunt curatate si dezinfectate periodic, se reduce riscul contaminarii cu virusul SARS-COV-2.

Ce substante folosim pentru a combate COVID-19

In timpul acestei pandemii de coronavirus, dezinfectia se poate face odata cu curatarea suprafetelor. Agentii de la Pest Solution folosesc dezinfectanti care si-au dovedit eficacitatea impotriva virusului SARS-COV-2, precum solutii pe baza de clor (hipoclorit) in concentratii de 0,1-0,5%, peroxid de hidrogen in concentratie mai mare de 0,5% sau etanol 70-90%. Recomandarile noastre este sa astepti cel putin 1 minut pentru a actiona aceste substante, inainte de a sterge suprafetele dezinfectate.

Dupa evaluarea suprafetei spatiului ce urmeaza a fi dezinfectat si stabilirea cantitatii substantelor chimice,profesionistii de la Pest Solution vor efectua atat manevre de dezinfectie profilactica, periodic si pentru a preveni aparitia bacteriilor si virusurilor, cat si operatiuni de dezinfectie curativa, asadar de necesitate, acolo unde a fost confirmat cel putin un caz de coronavirus si trebuie eliminat focarul de infectie al spatiului.

Intai, personalul calificat de la Pest Solution va aplica si curata chimic toate suprafetele, apoi se vor utiliza substantele dezinfectante. Urmeaza respectarea timpului de expunere pentru rezultate eficiente, apoi activitatea normala poate fi reluata.

Vom veni la adresa ta inarmati cu solutii dezinfectante si tehnicieni instruiti. Pentru a distruge microbii si a preveni aparitia unui focar de infectie, vom efectua:

  • Dezinfectie cu mijloace fizice: igienizare, spalare, actionare prin intermediul caldurii, radiatii gamma, cu ultrasunete sau cu raze ultraviolete.
  • Dezinfectie cu mijloace chimice: obiectele si suprafetele vor fi fie spalate, sterse, stropite, pulverizate sau scufundate in substante chimice dezinfectante, cu ajutorul unor echipamente speciale cu aerosoli sau care vaporizeaza.
  • Dezinfectie asociata: se refera la o asociere intre metodele de dezinfectie fizice si chimice.

La Pest Solution, vom lua in calcul numeroase elemente inaintea efectuarii dezinfectiei: dimensiunea si configuratia spatiului, accesibilitatea, amplasarea si tipurile de obiecte, materialul din care sunt confectionate mobilierul si suprafetele, scopul dezinfectiei si germenii patogeni asupra carora vom lua toate masurile necesare.

Pentru servicii complete de dezinfectie impotriva COVID-19, dezinsectie si deratizare, echipa Pest Solution iti este la dispozitie. Intra in contact cu noi si beneficiezi de consultanta gratuita!