Masina de cafea automata sau masina de cafea cu capsule, pe care sa o alegeti? In timp ce masinile cu capsule au cucerit rapid casele, aparatele de cafea espresso cu rasnite de fasole fac o revenire mare cu o promisiune dubla: mai multa aroma decat o cafea cu filtru conventionala si mai putine deseuri decat o cafea cu capsule sau capsule. Esspresoarele sunt unele dintre cele mai cautate electrocasnice.
Ce este cafetiera automata?
Masina de cafea automata, numita si filtru de cafea complet automat, masina de macinat espresso sau robot de cafea, este o masina de cafea care va permite sa faceti cafele espresso cu o masina de macinat castig. Aceasta este versiunea de consum a aparatelor de cafea profesionale care au fost folosite de mult timp in restaurante si cafenele.
Cu cele mai bune espressoare de cafea veti avea mereu la indemana cafeaua perfecta. In plus, aceasta cafea se obtine rapid, cat ai bate din palme si tot ce trebuie sa faci in acest sens este sa cumperi accesoriile potrivite aparatului pe care il ai. In felul acesta, nu ai niciun motiv pentru care sa nu te bucuri zilnic de cea mai aromata cafea.
Concret, turnati boabele de cafea intr-o rasnita, apasati un buton si colectati bautura fara o manipulare suplimentara. Apelul sau la o filtru de cafea sau la o capsula este aroma distincta (si mirosul) cafelei proaspat macinate. In plus, in comparatie cu un aparat de cafea cu capsule sau capsule, evita sa fie prins intr-un anumit format de pod si produce mai putine deseuri. Va permite sa va alegeti cafeaua liber din gama de fasole: daca doriti sa testati cafele rare, oferta in magazine specializate sau online este foarte variata.
Cum functioneaza cafetiera automata?
Functionarea de baza a unui aparat de cafea automat este similara cu cea a altor tipuri de aparate de cafea: este pur si simplu o chestiune de trecere a apei calde prin cafea macinata! Pasii sunt urmatorii:
Cand utilizatorul apasa butonul pentru a-si comanda cafeaua, aparatul de cafea arunca o parte din boabe in rasnita integrata si le muleaza inainte de a le trimite in camera de preparare. In acelasi timp, o pompa extrage apa din rezervor: trece printr-un debitmetru (care masoara volumul de apa care trece prin el) si merge, datorita unei electrovalve, la un cazan. Aceasta incalzeste apa care este apoi trimisa in camera de preparare. Camera de infuzare este locul in care apa patrunde prin zatul de cafea (sau capsula daca este un alt tip de masina). Cafeaua este comprimata intr-un mic tort din filtrul de cafea. Apa fierbinte este trimisa sub presiune prin cafea si are grija de aromele sale, inainte de a se indrepta spre ceasca. Cand se atinge volumul solicitat de cafea, electrovalva se intrerupe si circuitul este curatat: acest lucru explica de ce apa poate intra in tava de scurgere. Cand aparatul este in regim de asteptare, numai cazanul continua sa functioneze, pentru a limita timpul de incalzire al cafelei urmatoare.