Thursday, 18 July, 2024

Ce sunt sistemele solare termice?


sisteme solare termice

Forumul Economic Mondial a publicat Raportul privind riscurile globale. Potrivit expertilor intervievati, factorii de mediu, cum ar fi conditiile meteorologice extreme, precum si lipsa de adaptare la schimbarile climatice, ar trebui sa fie principala noastra preocupare. Evenimentele majore, cum ar fi furtunile, inundatiile si seceta, nu mai sunt evenimente singulare si izolate, ci se produc acum frecvent. Asistam la o intensificare a fenomenelor meteorologice, cum ar fi furtunile, inundatiile si secetele, care au toate consecinte sociale si economice semnificative.

Impactul panourilor asupra mediului

Cresterea nivelului marilor si scaderea ghetarilor au dus la cresterea nivelului marii, care, la randul sau, a provocat inundatii in zonele de coasta si o scadere a suprafetei de teren pentru constructii. Efectul de sera, care avanseaza constant din cauza eliberarii de tone de dioxid de carbon din solul inghetat al tundrei, contribuie, de asemenea, la aceasta problema.

O mediteraneizare a regiunilor temperate: veri fierbinti si uscate cauzate de o serie intreaga de dezastre naturale, de la inundatii masive in timpul iernii pana la distrugerea padurilor in verile fierbinti. De asemenea, apar schimbari in vegetatie: acest lucru duce automat la schimbari mari in industria alimentara, precum si la reduceri semnificative ale diversitatii speciilor.

Atunci cand incalzirea nu este o optiune, combustibilii fosili sunt prea valorosi si nu ar trebui sa fie utilizati. In plus, produsele farmaceutice, cosmetice, produsele de ingrijire personala, materialele plastice, ambalajele, foliile, produsele chimice si substantele chimice, precum si lacurile si vopselele, sunt produse din combustibili fosili.

Colectorii termici solari sunt plasati in lumina directa a soarelui pentru a absorbi energia termica solara. O pompa transfera fluidul solar de-a lungul panourilor solare, transferand caldura catre un cazan de stocare a apei. Atunci cand oamenii au nevoie de apa calda, apa din rezervorul de stocare este fluxul de energie termica solara prin panourile solare, transferand caldura catre un boiler de apa.

Atunci cand temperatura cazanului nu este suficienta pentru a satisface cererea cladirii, generatorul clasic de caldura este activat pentru a regla temperatura cazanului. Panourile solare pot elimina uneori necesitatea de a porni generatorul, ceea ce duce economii considerabile. In plus, este posibil ca generatorul sa nu fie pornit la fel de frecvent, astfel incat utilizarea sa este redusa, iar durata de viata a acestuia este prelungita.

Dezvoltarea tehnologiei energiei solare este departe de a fi un concept recent; de fapt, aceasta a inceput inca de la mijlocul anilor 1800, in timpul revolutiei industriale, cand au fost create primele sisteme solare termice pentru a incalzi apa, producand aburul utilizat pentru a alimenta echipamentele industriale. In ciuda acestui fapt, au existat evolutii deosebite in tehnologie. De exemplu, gama de panouri solare de pe pagina Panourisolare365 este o noua inovatie care raspunde cerintelor productiei moderne din oras, oferind o calitate ridicata, o eficienta ridicata si o instalare usoara.

Este esential sa se asigure cat mai multa lumina pentru a maximiza productia de energie. Geamul antireflectorizant al panoului solar nu este doar estetic, ci si o inovatie tehnologica esentiala, in functia sa de baza reducand reflexia solara. Aceasta asigura reflectarea unei cantitati mai mici de lumina, permitand stocarea unei cantitati mai mari de caldura. Prin acoperirea panoului solar cu un strat anti-reflexie, se reflecta mai putina lumina, permitandu-i sa retina mai multa caldura.