Sunday, 14 April, 2024

Ce tigăi nu ar trebui să lipsească din bucătăria unei restaurant?


Tigăile sunt un produs foarte important din bucătăria unui restaurant deoarece ajută la pregătirea preparatelor culinare. Există mai multe tipuri de tigăi, toate fiind indispensabile unui bucătar. O tigaie de calitate va avea întotdeauna mai multe beneficii ce pot ajuta foarte mult în bucătăria restaurantului.

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare despre tipurile de tigăi pe care trebuie să le asiguri în restaurantul tău.

Necesarul unei bucătării de restaurant

În bucătăria unui restaurant trebuie să se afle mai multe produse necesare pentru pregătirea mâncărurilor. Printre acestea se numără toate ustensilele de bucătărie, tigăi, oale, accesorii bucătărie, cuțite profesionale, vase gastronorm, tăvi patiserie și multe altele.

Este important ca toate produsele să fie de calitate superioară pentru a putea oferi cele mai bune beneficii.

Tigaie antiaderentă – Tigăile ce au material antiaderent sunt folosite pentru a preveni prinderea mâncării. Tigăile antiaderente au mai multe instrucțiuni ce trebuie respectate, spre exemplu detalii despre curățarea acestora, despre maximul de căldură pe care îl poate suporta și multe altele.

Tigaie wok – Acest tip de tigaie are marginile foarte înalte și forma semisferică. Sunt potrivite pentru a găti la temperaturi ridicate.

Tigaie pentru prăjit profesionalăAceasta se deosebește de tigăile obișnuite prin calitatea materialului din care este confecționată. Greutatea mai mare le oferă durabilitate.

Atunci când vrei să cumperi o tigaie trebuie să ții cont de câteva aspecte, cum ar fi durabilitatea, reactivitatea, conductivitatea termică și procesul de întreținere. Nevoile tale trebuie să se potrivească avantajelor și dezavantajelor tipurilor de tigăi pe care le alegi pentru bucătăria ta.

Întreținerea și utilizarea tigăilor

Este foarte important după ce ai achiziționat o tigaie profesională să o utilizezi și să o întreții corespunzător.

Tigăile nu trebuie frecate cu perii de sârmă deoarece poți distruge stratul protector. Excepție fac cele de fontă.

Ustensilele de gătit metalice pot distruge și ele stratul protector nonaderent.

Este necesar ca tigaia să se răcească înainte de a te apuca să o cureți. Curățarea acesteia trebuie să se realizeze conform instrucțiunilor și foarte important, să se înlăture orice urmă de mâncare.

RoseHome știe cât de important este să ai produse profesionale în bucătăria restaurantului tău iar tocmai din acest motiv la noi vei găsi o gamă variată de produse pentru bucătăria restaurantului tău de la furnizori de top ce au creat cele mai bune produse.