Saturday, 16 January, 2021

Ce trebuie să faceți când mașina dvs. este remorcată după un accident


Ce trebuie să faceți când mașina dvs. este remorcată după un accident

Nu trebuie să lăsați mașina să fie tractată înainte ca poliția să ajungă la fața locului. Autoritățile trebuie să știe cât de deteriorată este mașina dvs., astfel încât să o poată scrie în raportul poliției despre accident. Mașinile sunt, de obicei, tractate la un mecanic, la un atelier de reparații auto sau la o curte de salvare după un accident, de către o firmă specializată în servicii de tractare pitesti. Ar trebui să scoateți din mașină hârtii sau lucruri importante înainte de a fi remorcată.

Tu și ceilalți oameni implicați în accidentul auto sunt mai importanți decât vehiculele, așa că aveți grijă de dvs. și de ceilalți mai întâi. Dar dacă aveți șansa, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă face experiența de remorcare mai ușoară:

Aflați ce poate acoperi asigurarea dvs.

Dacă ați fost implicat într-un accident de mașină, ar trebui să aflați dacă aveți asistență rutieră și, dacă aveți, ar trebui să aflați pentru cât sunteți acoperit. Adesea, asigurarea de coliziune acoperă și remorcarea după un accident, indiferent de vina. Este posibil ca compania dvs. de asigurări să aibă un serviciu de remorcare preferat și, dacă este cazul, ar trebui să utilizați compania de remorcare pentru a vă remorca mașina.

Ce trebuie să faceți când mașina dvs. este tractată

După un accident, mașina dvs. poate fi remorcată de la fața locului. În cazul în care mașina dvs. nu poate fi învinsă, poliția vă va solicita să sunați la o remorcă sau să o sunați singură. În caz contrar, vi se va permite să conduceți mașina departe de scenă. Dacă poliția decide că nu este sigur pentru dvs. să continuați să vă conduceți mașina, trebuie să faceți câteva lucruri înainte de sosirea remorcii.

  1. Fotografiați scena accidentului. Asigurați-vă că faceți fotografii (cu telefonul, de exemplu) exteriorul vehiculului dvs. din mai multe unghiuri, celelalte vehicule din mai multe unghiuri și interiorul mașinii. Aceste fotografii pot fi folosite ca dovadă în cererea dvs. de asigurare și ca posibil proces, ulterior.
  2. Adunați informații și extrase de asigurare. Nu uitați să faceți schimb de informații despre asigurare cu celălalt șofer. Dacă este posibil, colectați declarații despre ceea ce s-a întâmplat de la ei și de la alți martori oculari. Puteți utiliza telefonul pentru a le înregistra.
  3. Scoateți din vehicul orice lucru important. Amintiți-vă: pot trece câteva zile până când veți avea din nou acces la mașină. Nu lăsați în urmă obiecte de valoare sau documente importante.
  4. Dacă este posibil, găsiți un atelier auto care vă poate primi mașina. Este posibil ca acest lucru să nu fie posibil dacă nu sunteți local sau nu aveți timp liber. Dar dacă puteți, cel mai bine este să știți unde să vă remorcați mașina după un accident, și anume locul pe care intenționați să îl reparați. Acesta ar putea fi un atelier de autovehicule pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere și / sau într-un loc în care compania de asigurări a aprobat în prealabil.
  5. Dacă este posibil, sunați la compania de asigurări. În orice caz, va trebui să le contactați în cele din urmă, însă politica dvs. poate acoperi remorcări în anumite situații. Este posibil să vă solicite să utilizați un serviciu de remorcare specific. Acestea fiind spuse, dacă mașina dvs. blochează traficul sau prezintă un risc pentru siguranța publică, poliția nu va aștepta. Oricine se ocupă de servicii de tractare va trebui să fie acolo repede.

Obțineți documentația de la șoferul camionului de remorcare. Aflați de unde vă iau mașina, cât percep pentru remorcare, ce taxe suplimentare vor percepe și cât va costa stocarea dacă o duc la curtea de remorcare și nu la o caroserie auto magazin. Asigurați-vă că obțineți un fel de documentație – o chitanță sau o factură, de exemplu – înainte de a preda vehiculul către acestea.