Wednesday, 19 June, 2024

Ce trebuie sa stii despre calitatile si proprietatile uleiului de motor?


Uleiul de motor este disponibl pe piata in mai multe forme principale. Prima este reprezentata de uleiul mineral si este cea mai primitiva forma de ulei, dar si cea mai simpla. Acest ulei vine cu un singur avantaj si anume cu pretul mic, in comparatie cu alte uleiuri, insa are si dezavantaje deranjante. Anumite calitati pe care uleiul le are se vor diminua in timp, ceea ce va duce automat la o perioada mai scurta de inlocuire a acestuia. De aceea se recomanda folosirea acestui tip de ulei doar in cazul masinilor ceva mai vechi. Uleiul semi sintetic este un amestec de ulei mineral si de aditivi sintetici si este cel mai des utilizat. Pretul mai ridicat al acestui tip de ulei este dat de durata de viata mai mare si de protectia in plus, pe care aditivii o ofera. Ultimul de pe lista este uleiul complet sintetic care costa cel mai mult si care vine cu o un nivel suplimentar de protectie, pe care o ofera aditivii. Ultimul de pe lista este uleiul sintetic si are pretul foarte mare, dar si o calitate foarte buna iar noi recomandam din aceasta gama uleiul Shell Helix Ultra 0W.

Elgeka Ferfelis România este din 2008 importator si distribuitor de ulei Shell Lubricants pentru piata din Romania si pentru Moldova. Astfel, compania vinde produse de foarte inalta calitate de la Shell, de la uleiurile de motor si pana la transmisie pentru masini si pentru camioane, dar si lubrifianti pentru industrie si vasilina.

Avand o experienta vasta si o foarte buna cunoastere a pietei si a mediului in care firma activeaza, Shell ofera tuturor clientilor cea mai buna asistenta tehnica atat inainte de vanzare cat si dupa vanzare astfel incat toti cumparatorii sa poata ajunge la rezultatle dorite si sa obtina produsele de care au nevoie. Prin urmare, alegerea uleiului de motor de la Shell este primul pas pe care va trebui sa il faci atunci cand vrei sa iti conservi motorul.

Ce caracteristici are uleiul de motor

Cu siguranta ai mai pus aceasta intrebare si e posibil sa fi gasit o astfel de intrebare si in chestionarele auto pe care le-ai rezolvat pentru examen. In cazul in care nu mai stii, sunt 4 mari caracteristici pentru uleiul de motor si anume vascozitatea, punctul de inghet, onctuozitatea si temperatura optima de functionare.

Vascozitatea este cea care conteaza foarte mult in buna functionare a angrenajului motorului si este diferita in functie de compozitie si de aditivii folositi. Onctuozitatea este cea care determina viteza si gradul de formare a peliculei lubrifiante in jurul componentelor care interactioneaza prin frecare. Punctul de congelare reprezinta o caracteristica importanta in special pentru regiunile cum ar fi cele din tara noastra, in care pe timpul iernii sunt atinse temperaturi scazute. Temperatura de functionare va fi determinata pentru tipul de motor utilizat – pe benzina si diesel. Motoarele diesel functioneaza in general la temperaturi aproape duble comparativ cu cele pe benzina, asa ca va trebui sa ai foarte mare grija la aspectul acesta in momentul in care cumperi.