Wednesday, 19 June, 2024

Ce trebuie să știi despre epilarea pe timpul verii


 

A venit vara, așa că este nevoie să scapi ceva mai des de părul de pe picioare sau de pe alte porțiuni ale corpului, dar din păcate, nu de puține ori te confrunți cu iritații ale pielii, sau alte afecțiuni cutanate. Multe persoane susțin că epilarea pe perioada verii le dă mai multe bătăi de cap decât cea din sezonul rece, iar dacă și tu te numeri printre ele, avem pentru tine câteva recomandări în acest sens.

 

Pielea trebuie obligatoriu dezinfectată

 

Pentru că acum transpirăm mai des, este și normal să ne confruntăm cu iritații ale pielii după ședința de epilat. Mai ales dacă apelăm la aparatul de ras, sau chiar epilatorul. Nici chiar ședințele în care folosești ceara epilat, acasă sau la salonul de cosmetică, nu ești scutită de aceste probleme, deoarece faci o greșeală banală: nu îți pregătești așa cum se cuvine pielea. Pentru o ședință de epilat cu rezultate bune trebuie să cureți și să dezinfectezi bine pielea înainte. În caz contrar, chiar dacă folosești ceara perlata de bună calitate, când se smulge firul de păr există riscul ca impuritățile să îți irite pielea, sau să infecteze foliculul.

 

Optează pentru benzile de ceară

 

Chiar dacă apreciezi eficiența cerii tradiționale, vara poți încerca să mai schimbi puțin, și de aceea poți opta pentru benzile de ceară. Nu sunt fierbinți, așa că nu vei traumatiza pielea, și nici nu te vei confrunta cu neplăcutele arsuri. Dimpotrivă, folosirea acestor benzi este foarte ușoară, poți scăpa rapid de părul nedorit, fără dureri, iar în urmă pielea rămâne frumoasă, fină și catifelată.

 

Regulile de igienă trebuie respectate

 

Pentru că îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului este o procedură de înfrumusețare, trebuie să ai grijă ca totul să fie perfect. De aceea, respectarea regulilor de igienă, atât de tine, cât și de către cosmeticiană, este o condiție obligatorie. Prin urmare, dacă observi că la salonul la care mergi de obicei acestea sunt ”uitate” sau ignorate, dacă nu se spală pe mâini înainte și după încheierea procedurii, dacă nu poartă mănuși de protecție, refolosește ceara fierbinte și multe altele, este timpul să renunți la acel loc. Găsește unul unde toate aceste reguli de igienă sunt respectate, sau poți să rezolvi singură acasă, folosind diferite metode de îndepărtare a părului nedorit.

 

Nu face plajă imediat după epilare

 

Multe dintre reprezentante ale sexului frumos fac o greșeală mare, ceea ce le face să se confrunte cu iritații ale pielii, afecțiuni cutanate și chiar foliculită. Imediat, sau la scurt timp după ce au încheiat ședința de epilat merg la solar sau la plajă, mândre de pielea lor fină și catifelată. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere că expunerea la razele puternice ale soarelui, o baie în piscină sau în mare, exfolierea sau aplicarea unui scrub sunt proceduri interzise măcar 24 de ore după epilare. Explicația este chiar simplă: în această perioadă foliculii rămân deschiși și de aceea există riscul ridicat de a te confrunta cu neplăceri cutanate.

 

Alege metoda de epilat care ți se potrivește

 

Deși noi am vorbit în special despre epilarea cu ceară, pentru că este preferată de majoritatea reprezentantelor sexului frumos, asta nu înseamnă că trebuie să o folosești și tu, dacă nu simți că este cea cu care te simți în largul tău, nu suporți durerea sau oricare alte motive. Alege acea metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe corp care ți se potrivește și care îți oferă de fiecare dată o piele fină și catifelată. Fii doar ceva mai atentă la epilare pe perioada verii, și totul va fi perfect, ca de fiecare dată!