Saturday, 20 July, 2024

Cele mai bune cărți thriller de Vince Flynn


Să citești o carte bună, cu o acțiune narativă care menține suspansul până la sfârșit este în orice moment o alegere inspirată. Acest gen literar are o serie de scriitori talentați ce merită urmăriți și te introduce de fiecare dată într-o lume plină de intrigi și senzații puternice.

 

Colecțiile thriller

Literatura în domeniu te va purta în multe locuri și te va face să treci printr-un carusel de emoții, stări și impresii contradictorii. Cartile thriller au la bază întotdeauna un mister ce trebuie dezlegat care vor ține cu sufletul la gură cititorii. Ele se împart în mai multe subcategorii.

Cele psihologice explorează partea întunecată a minții umane și surprind deseori cu întorsături ce te obligă să iți pui întrebări pe care în mod normal nu ți le-ai adresa. Crimele, conspirațiile și spionajul sunt subiecte inspirate din viața reală și reprezintă fundamentul unor narațiuni pline de intrigi actuale și captivante. Zona științifico-fantastică și paranormală este bine reprezentată de manuscrisele de suspans forând spre necunoscut și dezvelind o lume ireală, dar fascinantă. Subiectele tratate din domeniul politic și juridic se concentrează pe de o parte în jurul conflictelor militare, iar pe de alta în sala de judecată. Nu în ultimul rând, dezastrele și ipotezele despre sfârșitul lumii sunt gustate de mulți iubitori de adrenalină sau supraviețuire în condiții extreme.

Vince Flynn, un autor prolific al genului thriller

Născut în America anilor ’60 într-o familie numeroasă el a fost la bază economist lucrând o vreme domeniul vânzărilor. Deși fusese diagnosticat ca dislexic încă din timpul școlii acest lucru nu l-a împedicat să scrie. După cinci ani și multe scrisori de respingere și-a autopublicat prima sa lucrare, ‘’Limite de termen’’ datorită căreia în numai o săptămână a obținut un nou agent și un contract pentru alte două cărți. El a fost specializat pe thrillere politice și a scris până la moartea sa treisprezece cărți de succes ce îl au ca personaj central pe Mitch Rapp. Membru al unei organizații secrete sub umbrela CIA, el va colabora în misiunile sale cu mai multe unități de operațiuni speciale americane.

 

  1. Asasin American

Prima din punct de vedere cronologic, dar a unsprezecea în ordinea apariției, a fost lansată în 2010 și adaptată în anul 2017 pentru marile ecrane. Manuscrisul explică în primul rând motivația lui Mitch Rapp de a purta o luptă fără compromisuri și scrupule în războiul împotriva pericolului islamic. Logodnica lui este omorâtă în urma prăbușirii unui avion deturnat de teroriști în perioada în care era încă student. În urma acestei tragedii personale va fi dispus să facă orice este necesar ca să se răzbune.

 

  1. Lovitura fatală

Următorul volum apărut la doi ani distanță de Asasin american, în 2012, transpune personajul principal într-o nouă ipostază. După ce ucide o țintă foarte importantă la Paris, autoritățile franceze încep să investigheze cazul și agentul secret Mitch Rapp pe care nu mai vrea să îl sprijine și să îl recunoască nimeni trebuie să lupte pentru a supraviețui cu orice preț.

 

  1. Transfer de putere

Prima carte a seriei a apărut în 1999 și descrie un scenariu de groază care se petrece chiar în inima Americii, la Casa Albă. Un grup de teroriști o iau cu asalt și sacrifică civili nevinovați cu intenția de a îl ucide pe președinte. După ce serviciile secrete reușesc să îl transfere pe primul om al statului într-un buncăr și să îl păstreze în siguranță temporar, Mitch Rapp este adus imediat cu scopul de salva ostaticii rămași înăuntru.

Cărțile thriller, prin varietatea de teme atinse satisfac gusturile cele mai exigente, oferind mereu cititorului o lectură minunată, mereu actuală și intrigantă!