Saturday, 20 July, 2024

Certificat ISO, un mod de evaluare a seriozitatii unei companii


Oamenii doresc adesea o evaluarea obiectiva a unei companii sau a unui agent economic. Este posibil ca potentialii clienti sa fie subiectivi si la fel de posibil ca unii sa aiba parte de servicii si produse de calitate premium, in timp ce altii au avut nesansa sa primeasca marfuri sau servicii de calitate discutabila.

De asemenea, anumiti oameni sunt mai usor de multumit si mai generosi, in timp ce altii sunt extrem de pretentiosi si greu sau imposibil de multumit.

Un certificat ISO reprezinta insa o forma obiectiva de evaluarea a seriozitatii unei firme sau a unei companii, fiindca documentul se elibereaza in urma atingerii standardelor prevazute in tipul respectiv de certificare.

Din momentul in care managerul decide solicitarea certificarii se arata disponibilitatea dorintei de transformare a unitatii respective. Specialistii firmei emitente se pozitioneaza alaturi de solicitanti in timpul intregului proces de certificare.

Vestea buna pentru manageri si patroni este aceea ca pana pe 15 martie 2022, certificarile costa cu 50 % mai putin decat pretul lor initial.

Birocratia este complet eliminata ca si pierderile de timp si deplasarile inutile.

Iso 9001 aduce toate tipurile de certificari la un click distanta de cei care doresc sa le obtina, facilitand atat solicitarea, cat si certificarea.

O societate sau o firma nu ar trebui sa mai stea fara certificari Iso din urmatoarele motive:

  1. Aceste documente sunt forme corecte de evaluare si in acuratetea lor cred parteneri externi si interni. Certificarile Iso sunt pretuite la adevarata lor valoare si in tara noastra.
  2. Certificarile Iso reprezinta garantii pentru clienti ca vor obtine produse si servicii de calitate la preturi corecte. Este mare lucru ca banii clientilor sa fie respectati, fiindca sunt obtinuti prin munca.
  3. Datorita acestor documente companiile si firmele se pot inscrie la licitatii, au sanse mari sa le castige si victoria inseamna ca vor avea de lucru pentru angajati si ca se vor obtine venituri frumoase.
  4. Certificarile Iso responsabilizeaza toti angajatii dintr-o întreprindere. Acestia sunt constientizati de faptul ca economiile realizate in firma si munca de calitate aduc roade de care se vor bucura si ei, in calitate de salariati.
  5. Vecinii firmei sau fabricii respective au o atitudine prietenoasa fata de agentii economici care investesc in diminuarea poluarii. Mirosurile neplacute afecteaza pe toata lumea care ia contact cu ele. In timp ce salariatii pleaca dupa terminarea programului, cei care locuiesc in zona respectiva sunt obligati sa le suporte. O ferma de pui isi face simtita prezenta din punct de vedere olfactiv de la 2-3 kilometri. Vecinii acesteia vor fi incantati sa vada ca mirosul oribil se estompeaza, fiindca patronului ii pasa de calitatea aerului din jur si de sanatatea oamenilor care traiesc in locul acela si care lucreaza la ferma.
  6. Certificatul inseamna seriozitate, iar seriozitate inseamna confidentialitate. Un magazin online intra in topul celor care vand cel mai mult si daca ofera clientilor siguranta in ceea ce priveste datele lor. Platile online trebuie sa se faca pe pagini complet securizate ca clientii sa nu se trezeasca dupa ceva timp cu cardurile goale. De asemenea, adresa, numarul de telefon sunt date secrete la care oamenii tin foarte mult.
  7. Certificarile inseamna siguranta produselor alimentare. Restaurantele care detin aceste documente utilizeaza numai ingrediente proaspete si la bucatarie este curatenie perfecta. In acele locuri, oamenii sunt siguri ca nu se imbolnavesc sub nicio forma dupa ce servesc masa. Parintii care isi duc copiii la cofetarie sau la restaurant vor garantii pentru micutii lor. Siguranta alimentelor este importanta si pentru fermierii care vand branzeturi sau legume-fructe.

Lista avantajelor pe care le ofera detinatorilor certificarile este lunga, dar obtinerea lor este usoara si ieftina. Acum este timpul ca aceste evaluari obiective care au acoperire sa fie combinate avantajos, mai ales ca pretul lor este cu 50 % mai mic pana la jumatatea lunii martie.

Aceasta oferta nu trebuie sa fie ratata, mai ales ca exigentele oamenilor fata de detinerea certificarilor a crescut enorm. Sunt firme care afiseaza la sediul unde isi desfasoara activitatea sau pe site trei sau patru tipuri de certificari diferite, iar clientii se lasa convinsi de ele si comanda produse sau solicita servicii.

Pentru obtinerea certificarilor este suficient ca persoana respectiva sa intre pe site-ul firmei sau sa dea un telefon, daca are deja numarul de pe site copiat in agenda. Vizita pe site este mai avantajoasa, fiindca doritorul se poate informa singur despre tipurile de certificari existente.

Daca nu le poate alege pe cele care se potrivesc exact cu domeniul sau de activitate, poate solicita consultanta gratuita.

Pe site se gaseste formularul online care poate fi completat in mai putin de 2 minute si expediat rapid cu solicitarea sau cu intrebarile la care se doreste raspuns.

Portofoliul firmei contine agenti economici renumiti in tara, iar antreprenorul care il va analiza va fi incantat si nu va mai amana solicitarea.

Clientii care doresc o evaluarea obiectiva apreciaza existenta certificarilor si le cauta din priviri la sediul firmei sau pe site-ul acesteia. Si partenerii puternici au pretentia ca potentialii lor colaboratori sa detina cat mai multe certificari.

Romania se afla in randul tarilor dezvoltate ale lumii prin grija fata de calitate, fata de mediu si fata de confidentialitatea informatiei. Grija fata de mediu si resursele acestuia sunt completate de grija fata de om, indiferent de rolul acestuia: angajat, partener, client sau vecin cu firma respectiva.

Oamenii care cauta un hotel foarte bun in care sa se simta ca acasa sunt sfatuiti sa verifice daca unitatea respectiva de cazare detine certificari.