Wednesday, 12 June, 2024

Cinci beneficii ale suplimentelor alimentare pentru pisici


Te-ai gândit vreodată că la fel ca și tine, animalul tău de companie are și el nevoie de un supliment alimentar care să contribuie la buna funcționare a corpului său?

Studii recente arată că în anul 2021 s-a produs o creștere de aproximativ 21% a vânzării de suplimente alimentare pentru animalele de companie (Statele Unite ale Americii), un semn că părinții patrupedelor sunt din ce în ce mai preocupați de bunăstarea puiuților lor.  Cu toate că vitaminele sunt extrem de importante pentru sănătatea pisicii tale, trebuie să te informezi suficient de mult înainte de a face o alegere, pentru a vedea ce i se potrivește cel mai bine.

O să descoperi că există suplimente nutritive pentru pisici în funcție de vârsta acestora, suplimente de tip multivitamine sau suplimente special concepute pentru diverse afecțiuni.

În continuare o să îți prezentăm cele mai importante cinci beneficii ale suplimentelor alimentare pentru pisica ta.

1. Contribuie la sănătatea articulațiilor

Cele mai populare suplimente alimentare pentru pisici din ultimii ani sunt cele dedicate sănătății articulațiilor.

Știm cu toții că pisicile au un simț al aventurii foarte bine dezvoltat, iar asta implică sărituri dintr-o parte într-alta pe mobila din casa ta sau misiuni vânătorești după șoricei.

Pentru a realiza toate aceste aventuri și multe altele, pisicile au nevoie de articulații sănătoase, iar suplimentele special dedicate articulațiilor pisicilor le vor ajuta să își păstreze tonusul necesar.

2. Dezvoltarea sistemului imunitar

Menținerea unui sistem imunitar sănătos este un factor cheie în longevitatea vieții pisicuței tale. Un sistem imunitar bine pus la punct o va ține departe de diferite afecțiuni și te va ajuta să te bucuri de cât mai multe momente frumoase alături de ea!

Un truc pentru a-ți păcăli pisica! Încearcă vitaminele de la PetMax. Vin sub forma unor picături. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o picătură în apa sau mâncarea acesteia.

3. O piele și o blană mai sănătoasă

Câteva dintre semnele unor afecțiuni legate de pielea sau blana pisicii tale ar fi următoarele:

  • Blană aspră
  • Piele uscată
  • Năpârlire mai pronunțată
  • Leziuni ale pielii
  • O creștere lentă a unghiilor

Cauza cea mai des întâlnită a problemelor de acest tip este datorată unor deficiențe nutritive, care pot fi ameliorate cu ajutorul suplimentelor alimentare.

4. Îmbunătățirea sistemului digestiv

Atunci când vorbim despre sănătatea sistemului digestiv, trebuie să menționăm probioticele și prebioticele. Acestea sunt importante pentru a menține echilibrul florei intestinale al pisicii tale și recomandate mai ales în cazul unui istoric repetat de vărsături sau diaree.

5. Asigură doza optimă de acizi grași Omega 3

Pisicile adoră peștele! Iar peștele este alimentul care oferă cea mai bogată masă nutrițională de acizi grași Omega 3. La fel ca pentru oameni, Omega 3 are beneficii nenumărate pentru starea generală de sănătate a pisicii tale.

 Sperăm că te-am ajutat cu informații relevante legate de importanța suplimentelor alimentare pentru prietenul tău patruped. Însă nu uita, discută mereu, înainte de a face o alegere, cu medicul tău veterinar și ia în considerare recomandarea lui.

Alege cele mai bune vitamine pentru sănătatea pisicii tale!