Wednesday, 19 June, 2024

Compatibilitatea aparatelor dentare


aparat dentar

Montarea aparatului dentar in timpul utilizarii implanturilor dentare este una dintre procedurile ortodontice mai complexe. Aparatele de ntare moderne au parcurs un drum lung, iar acum este posibil ca acestea sa se ocupe de o multitudine de probleme dentare complicate. Asa fiind, este in totalitate posibila compatibilitatea aparatelor dentare si a implanturilor dentare. Iata o defalcare a posibilelor optiuni de tratament. Iata tot ce trebuie sa stii despre compatibilitatea aparatelor dentare invizibile cu implanturile dentare.

In primul rand, ce sunt implanturile dentare?

Au existat (si inca exista) multe solutii pentru umplerea unui gol lasat de un dinte lipsa. Dintii lipsa sunt extrem de frecventi si pot fi cauzati de accidente, carii sau boli. Pana de curand, optiunea preferata pentru majoritatea oamenilor era sa aiba o punte montata (un material de umplutura din portelan si metal conceput pentru a se potrivi perfect intre dinti). Cu toate acestea, majoritatea oamenilor opteaza acum pentru un implant dentar.

Un implant dentar standard consta dintr-un surub de titan. Acest surub este plasat in golul lasat de radacina dintelui lipsa. Surubul de titan este apoi acoperit cu o coroana, care arata si functioneaza ca si cum ar fi un dinte natural.

Deci, poti avea aparat dentar daca ai un implant dentar? Ei bine, unul dintre lucrurile excelente despre implanturile dentare este ca sunt extrem de robuste; chiar nu se misca deloc. Dintii naturali, insa, se misca. Rolul aparatului dentar este de a muta dintii, asa ca, dupa cum va puteti imagina, implanturile fac aceasta treaba putin dificila. Cu toate acestea, aparatele dentare sunt inca o optiune.

Montarea aparatelor dentate inaintea implanturilor dentare

Montarea unui aparat dentar inainte de orice implant dentar este modalitatea mai usoara de a face acest lucru. Daca aveti un implant in cale, poate fi dificila deplasarea dintilor din jur, asa ca este mai bine daca acestia nu sunt prezenti pe tot parcursul procesului de intarire. Nu va temeti, nu trebuie sa va plimbati cu goluri atatea luni cat timp aparatul dentar functioneaza. Pentru a va fixa corect dintii, este necesar sa montati un dinte fals temporar in locul oricaror dinti lipsa. De obicei se poate folosi si un aparat dentar incognito.

De asemenea, este de remarcat faptul ca instalarea aparatelor dentate este uneori o conditie pentru a avea implanturi, deoarece uneori pur si simplu nu exista spatiu suficient pentru a le instala. Daca cineva pierde un dinte si asteapta un timp pentru a-l pune la loc, dintii tind sa se deplaseze in acel spatiu, ceea ce face mai dificila fixarea unui implant de orice fel.

In esenta, montarea unui aparat dentar in jurul unui implant nu este deloc o problema, cu conditia ca implantul dumneavoastra sa fie in pozitia corecta pentru inceput. Daca nu trebuie mutat, atunci nu exista nicio problema, ceilalti dinti pot fi mutati in jurul lui folosind o gama larga de optiuni ortodontice, inclusiv sine de tren, bretele linguale sau sistemul Invisalign.

Intregul proces devine putin mai complicat daca implantul tau dentar nu este in pozitia corecta. Aici, aveti 2 optiuni. Puteti fie sa lasati implantul acolo unde este si sa va multumiti cu un set de dinti usor strambi, fie puteti opta pentru inlocuirea implantului dupa ce v-a fost indepartat aparatul dentar.