Saturday, 13 April, 2024

Competente dobandite la finalizarea cursului pentru meseria de tamplar universal


Cu toate ca in ultimii ani se pune tot mai mare accent pe diferite meserii si ocupatii care au in vedere digitalizarea si serviciile care s-au dezvoltat in societatea moderna, trebuie spus ca in continuare exista nevoie si de meserii sau ocupatii care in trecut erau foarte apreciate si foarte cautate. In randul acestor meserii regasim si cea de tamplar.

Daca in urma cu multi ani ocupatia de tamplar era dobandita in cadrul diferitelor scoli profesionale, astazi pentru a dobandi cunostintele si competentele necesare acestei meserii poti avea in vedere un curs de calificare si de formare profesionala pentru meseria de tamplar universal.

Care sunt competentele profesionale acumulate?

Prin parcurgerea unui curs de calificare pentru meseria de tamplar universal sunt obtinute o serie de competente specifice. In randul acestor competente regasim aplicarea normelor de protectie si securitate la incendii, aplicarea normelor tehnice de securitate in munca, interpretarea desenului tehnic, croirea materialului lemnos folosit pentru tamplarie sau pregatirea furnirelor estetice si a inlocuitorilor ori a panourilor de PAL pentru procesul de furniruire.

Tot in cadrul competentelor profesionale dobandite in urma cursului de calificare pentru meseria de tamplar regasim si asamblarea elementelor masive, prelucrarea mecanica a panourilor realizate din PAL furniruit, prelucrarea mecanica in cazul semifabricatelor din lemn masiv, finisarea tuturor elementelor si ansamblelor, dar si asamblarea finala a elementelor si a subansamblelor. Nu in ultimul rand vorbim despre competente privind confectionarea ambalajelor pentru corpurile de mobile si subansamble sau ambalarea corpurilor de mobilier.

Unde poti urma un curs de calificare pentru meseria de tamplar universal?

Fie ca ai o pasiune pentru tamplarie, fie ca ai observat ca exista numeroase oportunitati de angajare pentru aceasta ramura de activitate, daca doresti sa te inscrii la un astfel de curs de formare profesionala si de calificare este important sa te asiguri ca vei urma un curs acreditat de catre Autoritatea Nationala de Calificare (ANC). Un astfel de curs este organizat de International Know-How Center. Acest centru de formare profesionala pentru adulti are acreditarea Ministerului Educatiei si a Ministerului Muncii.

In vederea inscrierii pentru acest curs este nevoie de o copie dupa actul de identitate si dupa certificatul de nastere, dar si de o copie dupa actul de studii care sa ateste absolvirea a minim 10 clase. In cazul schimbarii numelui in urma casatoriei este nevoie si de copia certificatului de casatorie. Cursul pentru meseria de tamplar universal dureaza 4 luni si este organizat in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Teoria se desfasoara online prin Zoom Cloud Meetings, iar partea practica la diferite unitati de profil din tara. Finalizarea cursului se face in urma unui examen la sediul International Know-How Center din Oradea. Pentru mai multe informatii privind acest curs poti accesa www.cursuricalificarepro.ro.