Saturday, 02 March, 2024

Conditii optime si de calitate pentru transport funerar international


Transportul funerar international, cunoscut si ca repatriere, reprezinta un proces prin care o persoana decedata este adusa in tara de origine din tara in care aceasta a trecut in nefiinta, in vederea inmormantarii acesteia. O astfel de sarcina poate fi realizata numai de catre cineva care are la indemana atat experienta cat si mijloacele de a face asta, adica un mijloc de transport adecvat unei astfel de sarcini precum si permisiunile necesare pentru a o realiza, adica un atestat sau o certificare care sa valideze acest aspect.

Pentru ca lumea a devenit din ce in ce mai mica o data cu trecerea secolelor, multi oameni au inceput sa viziteze din ce in ce mai des alte zone si sa se si stabileasca acolo, permanent sau temporar, in numeroase scopuri, precum munca, in cele mai multe dintre cazuri. Insa cum multi dintre noi ne putem trai ultima clipa oricand, si in cazul multor altor persoane, decesul a survenit atunci cand se aflau intr-o tara straina iar in timp au aparut solutii eficiente prin care acestea sa poate fi aduse acasa, in tara de origine, alaturi de familie. Si astfel, au aparut numeroase firme care sa se ocupe cu transportul funerar international si repatrierea celor decedati. Si ca oricare alt domeniu de activitate, acesta s-a dezvoltat de la o perioada la alta, oferind aszi solutii rapide si eficiente in acest sens, la preturi cat mai accesibile.

Multe persoane se feresc din a apela la astfel de servicii la inceput datorita costurilor care par prea mari insa o data ce punem cap la cap toate cheltuielile, realizam ca nu este deloc asa. Si chiar daca ar fi, exista multe aspecte care nu pot fi rezolvate, cel putin in timp util, fara ajutorul unei agentii de repatriere decedati. Un aspect de care toti s-ar lovi ar fi institutiile la care trebuie sa apelam pentru a intocmi actele necesare, atat la ambasade cat si la spitale, primarii sau alte institutii necesare. Pentru ca acestea se afla in alta tara, este nevoie de un cunoscator al limbii respective iar asta ar insemna ipotetic angajarea unui traducator. Nu insa si in cazul unei agentii de repatriere, care fie are in componenta angajatilor unul sau are relatii cu astfel de firme in diverse tari in care poate oferi servicii.

De la o tara la alta difera si legile si astfel, pentru repatrierea corecta si rapida a unei persoane este nevoie de indeplinirea de anumite conditii si de contactarea a mai multe persoane si institutii, de stat sau private. O agentie de repatriere profesionala si mai ales care activeaza de mult in acest domeniu detine puncte de lucru nu doar in Romania dar si in alte tari, de regula acolo unde exista mai multe persoane de origine romana, precum Italia.

Agentia noastra, cu o vasta experienta in domeniul transportului funerar international va ofera cele mai bune oferte de repatriere decedati Italia, la preturi foarte bune sau chiar cu costuri 0, acolo unde persoana decedata a avut la dispozitie o asigurare de viata. Daca aceasta poate fi incasata de un alt memebru al familiei, si cheltuielile de repatriere vor fi automat acoperite si astfel, cei ce apeleaza la agentie nu vor mai trebui sa plateasca si altceva in plus.

O agentie de repatrieri buna trebuie sa fie in principiu definita de cateva aspecte de baza precum:

  • Autoturisme speciale, echipate corespunzator dupa toate standardele impuse de tarile in care ofera aceste servicii de repatriere si transport international
  • Soferi care sa detina toate atestatele si documentele necesare precum si experienta in a realiza astfel de sarcini
  • O buna logistica si organizare a fiecarui contract pe care il accepta
  • Si sa nu uitam de poate cele mai importante dintre acestea, promptitudinea si seriozitate, prin care sa vina in ajutorul celor ce au nevoie in cel mai scurt timp posibil si cu cele mai bune solutii in materie de pret, calitate si eficienta.

Un alt aspect de care o agentie de repatriere decedati se ocupa este respectarea traditiilor, obiceiurilor sau conditiilor impuse pentru de catre cei ce apeleaza la serviciile lor. De la un contract la altul, este posibil si chiar exista multe cazuri in care este necesara o abordare diferita. De aceea, trebuie aleasa o agentie cu experienta, care de-a lungul anilor a putut prelua cazuri numeroase si diversificate.

De la un caz la altul, repatrierea este posibil sa nu poata fi realizata pe cale rutiera si este astfel de alte solutii, oferite de transportul funerar pe cale aeriana. In acest sens, o agentie buna realizeaza in timp realatii cu alte firme care pot oferi servicii in acest domeniu, precum companii aeriene sau institutii de stat, prin care repatrierea unei persoane sa se poata realiza mai facil si in timp cat mai scurt.

Cel mai important aspect, in ceea ce priveste transportul in sine este masina utilizata sau mai bine spus, mijlocul de transport, fiind vorba aici despre toate tipurile de transport ce pot fi mentionate. Aceasta trebuie sa fie echipata corespunzator, printre aspectele obligatorii numarandu-se sicriul de zinc, cel de lemn, sistemul de climatizare si racire eficient precum si aranjamantele din interiorul sicriului. Prin punerea la dispozitia clientilor a mai multor servicii, se poate opta si pentru pregatirea totala a persoanei decedate si astfel, transportul in conditii si mai bune astfel incat acesta sa poata fi chiar inmormantat o data ce se ajunge la destinatie.