Wednesday, 20 January, 2021

Cum alegem o firma de tractari auto


tractari auto Brasov

Chiar daca nu ai fost vreodata implicat intr-un accident rutier sau ai fost norocos si masina ta nu s-a defectat vreodata si a trebuit sa ramai cu masina in mijlocul drumului, trebuie sa stii ca greu este sa gasesti ajutor disponibil in avel moment cand ai nevoie. Este firesc ca toti sa ne gandim ca nu vom avea niciodata nevoie sa apelelam la o firma de tractari auto care sa ne tracteze masina.

Din pacate chiar daca gandim pozitiv ca noua nu o sa ni se intample, trebuie sa fim constienti ca situatii neprevazute pot sa apara oricand oricand, indiferent de experienta ca sofer sau cat de ingrijita este masina.

Inainte de a pleca la drum cu masina iti recomandam sa faci rost de numarul unei firme de tractari serioase la care sa apelezi in caz de nevoie. Intr-adevar este greu sa gasesti o firma care isi face bine treaba dar daca tii cont de cateva aspecte importante legate de criteriul de alegere sau de recomandarile celor care au apelat deja la serviciile firmei respective, cu siguranta nu ai cum sa dai gres.

Cum preocedezi in caz de probleme

Daca ai probleme, trebuie sa stii cum sa gestionezi situatia. Nu te panica, incearca sa scoti masina de pe carosabil pentru a nu ingreuna circulatia si suna la firma de tractari auto brasov care sa te remorcheze pana unde ai nevoie.

Trebuie sa stii ca remorcarea clasica intre doua masini numai este o idee asa de buna. In primul rand vei ingreuna inutil circulatia si in plus risti sa produci daune si mai mari la masina. Risti amenda daca tractarea nu este facuta conform legislatie.

Este important sa stiti ca daca nu puteti scoate masina de pe carosabil trebuie sa folositi sistemele de iluminare de avarie si sa aveti pus in fata si in spatele masinii triunghiuri reflectorizante, la o distanta de cel putin 30 de metri. Daca luminile de avarie nu functioneaza atunci ar trebui sa aveti la indemana o lanterna portabila cu lumina intermitenta de culoare galbena ce trebuie asezata in spatele autovehiculului.

Doar firmele specializate in tractare auto pot remorca alte autovehicule cu masa mai mare decat cea proprie, in rest acest lucru este interzis prin lege. Daca chiar vreti sa apelati la alt sofer pentru a remorca masina, remorcarea trebuie facuta cu ajutorul unei bare rigide metalice ce nu va depasi patru metri, iar in cazul in care sistemul de directie si franare sunt intacte, se poate folosi si o legatura flexibila, dar aceasta trebuie sa fie omologata si nu trebuie sa depaseasca 3 – 5 metri.

Va dorim drum bun si calatorii fara evenimente!

Articol optimizat in motorul de cautare Google de jurnaldeblogger.ro