Wednesday, 12 June, 2024

Cum alegi un aspirator auto potrivit pentru tine și mașina ta?


Tu știi câte ore petreci săptămânal în trafic? Aproximativ 9 ore. Răspunsul s-ar putea să te șocheze, dar dacă faci un calcul vei vedea că nu e departe de adevăr. Petrecând atât de mult timp în mașină avem nevoie de un spațiu curat și ordonat pentru a ne păstra calmul. Un aspirator auto de calitate îți poate deveni prieten de lungă durată. Mașina acumulează mult praf, noroi, resturi de mâncare, păr de animale, etc. Ai nevoie de un aspirator auto puternic care să poată aspira eficient toate tipurile de mizerie enumerate mai sus.

Pentru a cumpăra  aspiratorul auto potrivit atât pentru tine, cât și pentru mașina ta, te sfătuim să iei în considerare câteva caracteristici de bază:

Mărimea și greutatea aspiratorului auto

Cu toții ne dorim un aspirator auto mic, dar cu putere mare de aspirare. Este destul de dificil de găsit această combinație, iar atunci trebuie să fim dispuși să facem un compromis: fie alegem un aspirator de dimensiuni mici, ușor de transportat, cu design ergonomic și greutate scăzută care ne va asigura rapiditatea în aspirare, fie alegem un model mai robust, cu capacitate mai mare de stocare a mizeriei,dar care va îngreuna procesul de aspirare. Verifică puterea motorului înainte de cumpărare și dacă o suficientă pentru nevoile tale, alege aspiratorul auto mic, confortabil.

Aspirator auto cu fir sau fără fir?

Indiferent de alegere, există avantaje și dezavantaje. Trebuie să decizi dacă ți se potrivește mai degrabă un model cu fir care îți va asigura o durată de aspirare mai mare sau un aspirator de mașină fără fir care îți oferă libertate în mișcare, dar o durată de aspirare redusă. Bateriile moderne lithiu-ion oferă o durată de funcționare de 30-40 de minute, timp suficient pentru a curăța întreaga mașină.

Puterea motorului la aspiratoarele auto

Puterea motorului aspiratorului auto influențează eficiența și puterea de aspirație. De asemenea puterea motorului variază și în funcție de tensiunea de alimentare: 6-18 V la cele cu baterie inclusă și 12 V la cele cu fir de alimentare la brichetă. Un motor cu o putere de 120 W este suficient de puternic pentru o curățare eficientă.

Puterea de aspirație la aspiratorul auto

Puterea de aspirație reprezintă capacitatea aspiratorului auto de a aspira aerul și se exprimă în kPa. Cu cât puterea de aspirație este mai mare, cu atât mai eficient va fi aspiratorul. Această putere de aspirație poate varia de la un model la altul, dar îți recomandăm să cumperi un model cu o putere de aspirație de cel puțin 5000 Pa.

Aspirator auto cu aspirare umed/uscată

Alegerea unui aspirator auto cu aspirare uscată sau umed/uscată se face în funcție de nevoile de întreținere a mașinii. Acest tip de aspiratoare auto aspiră atât murdăria uscată, cât și umedă, dar nu au integrată și funcția de spălare așa cum au aspiratoarele profesionale.

Filtrele aspiratorului auto

Poți alege între 2 tipuri de filtre: electrostatice și HEPA. Filtrele electrostatice captează între 80% și 99.99% din particulele de praf mici de 0.3 microni. Sunt mai ieftine decât filtrele HEPA, dar și mai puțin eficiente. Aspiratoarele de mașină cu filtre HEPA sunt mai eficiente și elimină mai ușor praful. De  fapt, filtrul HEPA reține până la 99.97% din totalitatea particulelor din aer, de accea îți recomandăm să achiziționezi un aspirator auto cu filtru HEPA.  Comercianții serioși știu că înlocuirea filtrelor HEPA poate fi o provocare, de aceea au în portofoliul lor filtre HEPA de schimb pentru modelele de aspiratoare auto pe care le oferă.

Aspirator auto cu diverse funcții

Nevoile șoferilor se schimbă, iar producătorii se adaptează, de aceea au apărut și multe modele de aspiratoare de mașină multifuncționale: modelele de aspiratoare auto cu aspirare umed/uscată și funcții de compresor și lanternă LED au devenit unele din cele mai apreciate de clienții noștri.

Piața actuală este bogată în modele diverse de aspiratoare auto, iar pentru a face alegerea potrivită te sfătuim să verifici caracteristicele pe care le-am descris în acest articol. Înainte de a face achiziția gândește-te cât de des îl vei folosi și ce aspecte sunt cu adevărat importante pentru tine. Pe site-ul nostru vei găsi o gamă variată de aspiratoare auto. Cu siguranță unul din ele se va potrivi nevoilor tale.